Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Boktips för julen eller när du är på resande fot

Sponsrat inlägg – presenteras i samarbete med Nextory

Jag älskar att läsa när jag reser eller när jag är ledig. Mitt största problem är dock att när jag reser släpar jag ogärna med mig flera böcker i resväskan. Dessutom gillar jag att läsa ett par olika böcker lite parallellt. Ni vet varva en chicklit med en mer intressant slash viktig bok, till exempel.

» Läs också: prova lyssna på ljudböcker gratis – och alla mina boktips eller fler böcker att läsa i jul.

dream world of books

Lösningen på det här problemet? E-böcker, såklart. Även om själva känslan med att hålla i en bok och känna berättelsen i sina händer lite försvinner, så är det ett väldigt bra substitut. Och under de perioder man läser mycket är det dessutom både praktiskt och prisvärt.

Erbjudande: läs eller lyssna gratis i 30 dagar

Så nu under julhelgerna eller för dig som ska iväg på en resa, vill jag i samarbete med Nextory tipsa om deras app! Här kan du välja bland nästan hur många e-böcker och ljudböcker som helst. Dessutom har jag fått möjligheten att ge er månads gratis användning, istället för standarden 14 dagar som de erbjuder alla nya kunder.

Det är bara att ni registrerar er här och uppger koden jenn för att ta del av 30 dagars fri användning.

boktips för julen

Observera att du måste registrera ditt bankkort när du signar upp, men pengarna dras bara om du väljer att fortsätta efter de första 30 dagarna – du kan säga upp avtalet när som helst innan det.

Mina boktips hos Nextory

Nextory har ett stort utbud som du kan välja och vraka bland. Passa på nu under julen med kanske lite extra ledighet, att slå dig ned i soffan tillsammans med nära och kära och samtidigt njuta av en bra bok. Eller för dig som kanske inte kan ta ledigt i mellandagarna och inte hälsa på släkten, om du känner dig ensam kan du finna sällskap i böckernas värld.

Här är några böcker som jag rekommenderar:

* Sandra Beijers senaste bok, Allt som blir kvar. För att allt som handlar om kärlek och sånt beskriver ju Sandra med sån grym intensitet.

* Min mormor hälsar och säger förlåt, Fredrik Backman. För att han är en av de absolut skickligaste skribenter och författare jag vet.

* Stanna, Flora Wiström (bloggare). För att Flora “bara” är 22 och bloggar, och jag är nyfiken på hennes bok!

* Tänka, snabbt och långsamt, av Daniel Kahneman. Ser den boken exakt över allt just nu, i San Francisco, Sverige, Finland och till och med Indien – så många människor i olika länder kan inte ha fel?

* Hannah och Amandas hypade bok The Golden Year. Jag har egentligen alltid haft lite svårt för dem, men någonstans är jag nog ändå ungefär exakt deras målgrupp och det är nog därför jag är lite nyfiken på den här boken, trots allt. Känns särskilt passande nu inför 2017!

* Sophies historia, den första boken jag läste av Jojo Moyes, den boken som fick mig att få upp ögonen för denna härliga författaren. Du kommer sluka den innan det hinner bli ett nytt år.

* Bad Feminist, av Roxane Gay. En bok jag faktiskt gav bort i hälsa på-present i höstas, men också själv gärna skulle läsa.

* Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand. Precis som jag nyligen tipsade om så måste ni läsa Delhis vackraste händer och sen måste ni fortsätta med den här som är uppföljaren. Kan ni inte åka till Indien kan ni i alla fall låta en bok ta er med dit på en resa i sinnet.

FÖLJ:

10 svar

 1. Åh, har väntat på ett sådant här erbjudande! Heja!

  Alltså av din insta hoppas jag ju verkligen du bloggar om Fazerbesöket, dit vill jag! Muuums.

  Kul med jul i Gbg också :)

  1. Men så roligt Johanna – kul att det uppskattades :)

   Jaaa det är absolut något jag planerar att blogga om så snart som möjligt, och något du bara måste göra nästa gång du har vägarna förbi Helsingfors ;)

   Hoppas du får en fin jul <3

 2. Bästa erbjudandet :) synd bara att jag i måndags betalade för mitt Storytel abonnemang… dumt!

  Jag passar på än en gång och slå ett slag för min favoritbok. Även den utspelad i Indien :) SHANTARAM! Läs den, även om den är lång så önskar man när den är slut att den vore dubbelt så lång :)

  1. Åh men då kan du ta del av erbjudandet nästa månad när ditt Storytel går ut – om du betalar det månadsvis??
   Jaa jag har lite kvar av Shantaram och längtar efter att läsa klart den ;)

 3. Bra tips och erbjudande! Det kommer jag nog att nappa på nu när jag ska ut på första långresan med familjen. Har funderat en del på hur jag ska göra med böcker, gillar verkligen att läsa på resa. Vet du om det går att läsa offline eller om man måste var online hela tiden?

  1. Tack – kul att du gillar det och att det kom lägligt! Det finns möjlighet att ha 3 böcker i offline-läge samtidigt, så det kan man ju tycka borde räcka ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.