Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lucka 22: Mitt livs första fantasiresa

24 travel stories fantasiresa

Adventskalendern börjar närma sig sitt slut men vi har ett par riktigt fina historier kvar. Lucka nummer 22 gästas idag av Fantasiresor – resebloggen som låter exakt lika drömmig som den är. Här tar Sofia med oss på sin första resa och fantasiresa.


Jag drog med fingrarna över de glansiga sidorna med toskanska semesterhus. Jag var sex år och mitt livs första riktiga utlandsresa nalkades. Vi skulle hyra villa bland cypresser och vinrankor i Toskana.

italien-toscana-94-1

”Nu kan vi inte köpa glass för vi måste spara till Italien.” Den där frasen. Antagligen ett pedagogiskt smart drag från mina föräldrars sida, men jag minns hur det liksom accepterades. Vi skulle spara. Till det där stora. Exakt vad det var var jag nog inte helt säker på. Bara att det var stort och värt en glass ibland.

Vi gick till Obs stormarknad och köpte min första bikini och små badskor i rosa plast som jag dansade runt i hemma. Jag övade på ”mi chiamo Sofia” som jag sedan aldrig skulle våga svara mitt första möte med charmanta italienska pojkar.

Sedan minns jag den där morgonen när det var dags. Efter nästan ett år av förberedelser kunde jag inte riktigt fatta att det var nu det hände. DET DÄR.

italien-toscana-94-3

italien-toscana-94-4

italien-toscana-94-2

Jag minns förstås också en del från själva resan (som när pappa skulle prova sina nya italienska-kunskaper och propsade på att få köpa ”basilica” (kyrka) till sin pasta i den lilla supermercaton och hur magarna på de runda tanterna i butiken skumpade när de skrattade), men det som satte störst spår var just den där magin i att drömma sig iväg inför. Att fantasiresa iväg till en plats som inte riktigt gick att föreställa sig.

Den magin önskar jag alla barn. Ja alla vuxna med för den delen.

italien-nutid


Vilken fantastiskt känsla, och visst märks det att Sofia vanligtvis jobbar som copywriter. Jag kan faktiskt inte minnas min först utlandsresa, men den första resan jag minns är nog någon av alla resor till Spanien och Mallorca. Minns ni er första resa utomlands?

FÖLJ:

12 svar

  1. Haha, basilica! :) Skönt inlägg Sofia! Har nån liknande story från när jag var liten och vi bilade genom Europa. Språkförbistringarna som uppstod. När vi skulle köpa smör i Italien eller en korkskruvöppnare på campingen i Tyskland.

    1. Haha dessa språkhistorier fick mig att tänka tillbaka till den gången vi var i någon typ av brittisk affär i ett köpcentrum i Luleå. Jag var runt 10 år och hittade en fin rosa väska med en noshörning på. Ville SÅ gärna ha den. Men min mamma (som inte kan så bra engelska) kände sig lite tveksam, utan att hon riktigt visste varför, till texten på väskan som löd “horny”…… Oh god. Tackolov sa hon nej till väskan och frågade sedan min tre år äldre bror vad det där ordet egentligen betydde ;) Hehe

  2. Jättehärligt inlägg, Sofia! Underbara barndomsbilder och -minner du delar.

    Jag minns den där fantastiska förväntan inför den första utlandsresan. Min gick till Rumänien, då jag bara var tio år gammal. Inte ett helt vanligt resmål på den tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.