Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Böcker och rosor – 3 tips

Vet ni vad det är för dag idag? Jo, bokens och rosens dag. Eller i alla fall world book day. Det här med rosorna är en tradition som jag inte vet hur utspridd den är i Sverige, men stor i Katalonien – och även uppmärksammad i Finland. Hur är det med er svenskar, har ni hört talas om den?

Böcker & rosor

Det verkar som sagt vara en tradition som har sitt ursprung i Spanien och närmare bestämt Katalonien. Min resebloggarkollega Fantasiresor är just nu och upptäcker Barcelona under Sant Jordi's Day och det här firandet kring böcker och rosor. Jag ser fram emot att få se den video som de filmar! Här kan du läsa om det katalanska firandet av bokens och rosens dag.

Från min resa i Costa Brava, Katalonien förra våren.

Just nu lyssnar jag på

Just nu går det lite trögt för mig med läsandet och lyssnande. Kugge kommer över med en bok, Is av finlandssvenska Ulla-Lena Lundberg, som jag genast blev kär i och till och med hade med på min resa över påsken. Men tog mig inte särskilt långt och att läsa hemma är jag ännu sämre på. Samtidigt kämpar jag mig igenom del 2 av Egenmäktigt förfarande som har namnet Utan personligt ansvar. Och det känns som om bokens kapitel går på repeat. Tror inte alls det är en bra bok att dela upp lyssningarna på under flera veckor, den bör nog avhandlas i ett streck.

Förresten, har du egna skrivdrömmar? Då ska du spana in Kugges skrivtips!

Läs mer: böcker som är bättre som ljudböcker och fyra nya boktips.

Böcker second hand?

För dig som pratar finska vill jag också tipsa om en app som en finsk vän till mig precis lanserat. Selaamo. Med den kan du sälja och köpa böcker second hand. Du kan ladda ner till iPhone eller Android. Värt att nämnas är att den just kommit ut och alltså kommer utvecklas och förbättras efterhand. Ambitionen är att revolutionerna second hand-marknaden bland böcker och än så länge ser det lovande ut med den uppmärksamhet de fått bland sina användare och i finsk media. Selaamo finns också på Facebook och Twitter om du vill ge dem din support!

Kanske borde jag avsluta min 12 timmars arbetsdag och sätta mig i soffan med en bok? Det skulle vara rättvist mot den här dagen känner jag. Och äta lite middag, klockan är trots allt 21. Såhär går det när min kille kommer hem sent från jobbet, jag jobbar liksom oftast tills han kommer hem… 

FÖLJ:

6 svar

    1. Tycker det är lättare att få tid till ljudböcker, t.ex. när man städar/promenerar/pendlar eller vad man nu kan tänkas pyssla med ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.