Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Berättelsen om blogathon

Det var en gång två egenföretagare, en författare och en medieproducent. Vad de alla hade gemensamt var att de utöver sina redan eminenta titlar och yrken dessutom var bloggare. Det var även så dessa fyra unga damer en gång i tiden förts samman och börjat utveckla vad som kom att bli livslånga vänskaper och gemensamma mästerverk och imperium. Men den här historien utspelar sig långt tidigare. På 2018-talet.

En dag fick en av dom en idé. Hörni girls, tänk om vi skulle göra ett blogathon ihop? Vad är ett blogathon undrade de andra unga damerna. Som ett hackathon fast för bloggare. Vi samlas på en förtrollande plats, dricker bubbel och skriver hela natten. Dom tänkte alla samma sak, vi har ett geni bland oss. Ingen kunde motstå en sådan briljant idé.

En månad senare skred de till verket. Den mest husliga av dem alla, Michaela (även benämnd Kugge), plockade upp de tre andra i sin lilla, men snabba bil. Hon hade redan införskaffat alla förnödenheter som kunde tänkas behövas för 24 timmar ute på landet, en proviant som innefattade både tacos och choklad. Och så bubblet förstås, som behandlades med största försiktighet under hela resan.

Så tog historiens första blogathon sin början.

De fyra unga damerna var Corinne, Malin, Michaela, och så fotografen bakom den kamera som dokumenterat händelsen.

Malin var egenföretagaren som skulle erövra världen. Hon reste i när och fjärran och fångade jordens hörn genom en kameralins samtidigt som hennes kreativitet fick sitt utlopp genom diverse digitala instrument. När hon inte reste hade hon alltid ett nytt projekt på gång med större mål i sikte.

Michaela var författaren som aldrig gav sig. Det sades att hon skulle skriva genom jordbävningar och översvämningar om så krävdes. Och hur mycket än de finska makterna försökte övertyga henne om att hennes lättsamma litteratur inte var någonting värt överbevisade hon gång på gång världen med stipendiepengarna som rasade in.

Corinne påminde inte om någon annan bloggare som de andra unga damerna tidigare mött. Med en karriär som elitidrottare bakom sig hade hon energi och en vinnarinstinkt som fick de andra att blekna. Jobb, studier och blogg borde vara det enda den här damen ägnade sig åt, men som livsstils- och kostrådgivare såg hon även till att balansen i livet alltid var under kontroll. Förutom karriären behövde nämligen relationer, kropp och själ även de underhållas.

Om fotografen i fråga är det inte mycket som vi med säkerhet vet. Men den information som har hittats och försökts utläsas är att kameran i själva verket var en förklädnad för den egentliga dröm som denna unga dam bar på: att få skriva.

Hon sägs även vara skaparen bakom detta blogathon. Men det är fakta som till idag aldrig gått att bekräfta.

Det var magi i luften den kvällen. Solen lyste med strålar av guld och när den försvann, tog natten aldrig slut. Fåglarnas kvitter avtog och det enda som tillsist hördes var smattret från fyra macbooks runt ett köksbord.

Och det här, det var inte det sista världen skulle höra om blogathons. 


Blogathon / definition: blogathon existerar som begrepp i den engelskspråkiga världen men inte med samma definition som härmed har etablerats. Blogathon liknar ett hackathon men istället för utvecklare som kodar och dricker cola utgörs det av bloggare som skriver och dricker bubbel.

FÖLJ:

24 svar

    1. Kan inte fatta att du inte släpat ut mig till landet tidigare – så fantastisk plats ju! Vill boka in vår getaway dit genast! Nån dag nu i maj kanske? <3

  1. Det här inlägget känns som en film! Berättarröaten är så närvarande. Tänker typ Wes Anderson x Amélie x något helt eget förstås. Så mysigt, kul och fint!

  2. Vårens finaste blogginlägg! Håller med Linnéa om berättarrösten. Och man skulle ju bara vilja hoppa in i historien och komma med på ert blogathon! Kanske får se till att ordna någonting liknande här norröver. 😊

    1. Alltså tack – gud så snällt!! Det tycker jag absolut att du ska göra! Vi lär köra en repris så snart vi får chansen :)

  3. Men ååååh här sitter man med tårar i ögonen efter att ha läst detta inlägg <3 Så fint skrivet och tack för de vackra orden! Längtar redan till nästa gång <3

  4. Vad härligt! Sådanahär borde ju has helatiden! Helt fantastiskt att kunna sitta och skriva och blogga i sällskap! I love it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.