Jennifer sandström

Blind Date, Kolmon3n & Babyshower

Så lycklig i hjärtat just nu. Tidigare helger har jag känt mig lite ensam pga. alla mina vänner har varit borta eller upptagna och jag haft mycket med skrivkurs och annat fix. Jag älskar liksom hemmakvällar men de “icke självvalda” hemmakvällarna är starkt förknippade med alla jobbiga känslor när jag var ny i Finland och inte hade någon som frågade “hey ska vi göra något i helgen?” Så så så glad för att jag har vänner nu, man lär sig liksom att inte ta det för givet och att relationer inte uppstår över en natt. Men det var inte djupa relationstankar jag ville prata om nu. Utan egentligen bara om min helg.

Just nu ligger jag på sängen och äter supersura godisar och tänkte slå på några avsnitt (det blir aldrig bara ett…) av Younger. Men ville uppdatera bloggen först. Visste ni att jag lyckats blogga varje dag sedan 12:e augusti?

Innan idag har jag varit på min första babyshower någonsin och det var så mysigt. Det är så fint att få se de där gravidharmonerna – den blivande mamman brast såklart ut i gråt när hon öppnade dörren till sitt barndomshem och vi alla stod där och ropade “YLLÄRI!” (överraskning på finska).

Vi fick ta med ett babyfoto på oss som hon skulle gissa vem som var vem. Såhär tjusig var jag på julafton -93, skulle fylla 2 ett par månader senare.

Urmysigt och massor av god mat och fika. Vill gå på fler babyshowers! Kom igen vänner, ni måste bli gravida nu (obs! vet såklart att det inte är så enkelt).

Och på lördagen så tog jag det först ganska lugnt. Gick och handlade, bakade en morotskaka (till babyshowern) och tog sen metron till Berghäll för att träffa mina kompisar på en av Helsingfors bättre restauranger. Kolmon3n.

Jag är så fantastiskt glad över att det nu är 1 år sedan vi sa hejdå som kollegor men att det fortfarande är självklart att ses. Det var faktiskt det svåraste med att lämna mitt tidigare jobb, kollegorna som blivit så nära vänner. Känns fint såhär i efterhand att veta att det inte bara var jobbet som höll oss samman och att jag fått behålla dessa pärlor i mitt liv.

Vi satt i flera timmar och pratade om alla stora och små förändringar i våra liv och nya äventyr som vi tagit oss an eller planerar att ta oss an.

Gällande maten på Kolmon3n så tror jag att allt på deras meny skulle varit gott men jag var väldigt svensk och tog en toast skagen, yum.

Så med tanke på helgens fina planer tog jag också en hemmakväll med Mumin i fredags. Vi såg på filmen Blind Date på Netflix, en fransk film jag kan rekommendera. Sådär franskt konstig men också lite rolig och fin. Första scenen var jag övertygad om att Mumin valt en skräckfilm och blev nästan arg, men det visade sig inte riktigt vara så…. :))) Är extremt skräck-känslig.

Och det här åt vi till middagen på fredagen men i pitabröd, och som en bowl till lunch på fredag. Det är något som kallas vöner, som “vegetarisk döner kebab”. Det är på riktigt ASGOTT. Godare än pulled oats som vi också äter ofta (alltid när vi gör tacos till exempel).

Ser ni – jag försöker bli bättre på att ta bilder i vardagen. Det är ju sånna små glimtar man vill ha sparade. Inte bara proffsiga kamera-bilder från de absolut roligaste eventen och vackraste platserna.

Nu ropar tv4play att jag måste sluta blogga och se på Younger, och tv4play säger man ju inte emot.

Kram på er, vi hörs i morgon.

FÖLJ:

4 svar

  1. Låter som en mysig helg.
    Själv har jag blivit ordentligt förkyld. Ont i skallen, halsen och feber.😱

    Ha en härlig måndag!

    1. Usch då, man känner liksom för att sätta upp en ordentlig skyddsmur runt sig själv i dessa förkylningstider. Skippade till och med att köpa lösgodis i fredags pga. alla är sjuka nu så kände som sämsta alternativet :O

      Vila massor och krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.