Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Beach party

Förra veckan hände årets största event i tech- och startupvärlden. Slush. För er som inte känner till eventet kan jag berätta att det är som en nedsläckt mässa med de coolaste inbjudna gästerna. Vi snackar alltså prins Daniel, Al Gore, prins William och Martin Lau som stod på listan bland årets talare. Undrar du var namnet kommer ifrån, Slush? Det är väldigt slushy utomhus den här tiden i Helsingfors och namnet kommer helt enkelt därifrån. Inga krusiduller, väldigt finskt.

Hade jag jobbat kvar på mitt tidigare älskade jobb på Zervant hade jag fått gå på Slush i år. Det gör jag tyvärr inte och således har jag inte ännu fått uppleva detta omtalad event. Däremot så fick jag möjlighet att gå på en av alla efterfester som anordnas i samband med Slush. Och det är ju faktiskt nästan ännu bättre. Särskilt med tanke på hur extraordinärt detta beach party visade sig vara.

Beach party i Finland i november


Jasmin, jag och Tanja. Mina två närmsta exkollegor. 

Här fanns sand. Dresscode var såklart sommar och strand. Alla var barfota och det var 26 grader varmt. Hitech drinkbiljetter, en intressant ölmaskin och cocktails serverades i kokosnötter.

Det vad som händer när några av de hetaste företagen inom fintech (som kanske inte är en jättehet bransch) går ihop och fixar fest. Kanske valde det temat beach för att höja just sin hotness litegrann?

Skämt åsido. Fintech inte kanske är supersexigt, men det superspännande grejer som händer i den branschen just nu. Jag ser fram emot och uppmuntrar den här utvecklingen. Jag, med min generation, kommer inte acceptera att saker ska finnas på papper (alltifrån bokföring till kontrakt) eller att banker kräver att du kommer in för att skriva på något. Vilket ÅRHUNDRADE lever de i?! Är så sanslöst trött på banker som inte uppmuntrar en friare och mer modern livsstil. När jag försökte öppna ett företagskonto hos Handelsbanken fick jag svaret ”vi jobbar lokalt” och så ringde hen aldrig upp som avtalat.

Kära återseende med exkollegor och vänner. 

Ljuset skiftade lite och blev emellanåt väldigt rött, inte lika fotovänligt ju… ;)

Den här maskinen läste av och analyserade ditt ansikte och serverade dig öl baserat på det.

Och drinkbiljetterna? De sköttes med pineapple-pay… Hehe. Du blippade ett litet klistermärke som satt på din nametag här. 

Under någon timma pågick en podcast uppe på scenen också. Fintech Insider.

Tack Zervant och resten av gänget för en grym fest. Vi kände alla spontant att det här volleyboll-stället borde hyras oftare för fester som denna?! Särskilt i slutet på november, när det är som mest slushy och grått utomhus! En fundering som kvarstår är dock hur sjutton de städar ett sånt här ställe efteråt?! Hur städar man en halvmeter djup sand liksom? Vad tror ni?

FÖLJ:

Ett svar

  1. På stranden i Italien där vi har hus har de en “silmaskin” den typ suger upp sanden och sprutar ut den genom ett nät där allt skräp fastnar så ut kommer bara ren sand. Hjälper ju inte om någon spillt men på stranden tar ju naturen hand om det. Kanske något sånt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.