Finland 100

Det går ju inte att inte kika in här idag med en grattishälsning till Finland. 6:e december är Finlands självständighetsdag och ingen kan ha undgått att Finland detta år firar 100 år som Finland. 1917 blev landet alltså fritt från Ryssland, inte från Sverige som vissa kanske tror (det hände ungefär hundra år tidigare, 1809).

Finland 100 år

Så idag har varit en helgdag här och det kom ju mycket lägligt med tanke på att vi är mitt uppe i en flytt. Vi har burit möbler och grejer, och fixat och jag är så trött.

Men ikväll så gick vi i alla fall över till Ts kompis som vi numera bor nästan granne med. Där var vi några som åt blinier med löjrom och gravad lax (så gott, tips!) och drack alkoholfritt bubbel. Lite ironiskt kanske att det är en rysk rätt ursprungligen? Men ganska vanligt här. Sen kollade vi såklart på den årliga ceremonin där presidenten välkomnar tusentals gäster in till sitt slott, lite som en bal. Och jag sitter mest och frågar ”vem är det? vem är det?” och försöker ta reda på vilka finska celebs jag borde känna till. Sånt tar tid att lära sig i ett nytt land ju… :)

Kommer ni ihåg när den här bloggen bestod av endast mobilbilder som dessa? Otroligt, fattar knappt att ni stod ut och hängde kvar ändå, hehe. 

Nu är klockan 22.27 och T bäddar vår alldeles nya säng som vi ska sova i för första natten. Det har varit superbusy dagar med flytten så bloggen har fått mindre tid och kärlek (och mitt jobb överlag, att vara egen på gott och ont). Och som sagt, är så trött och ser bara fram emot att få komma i ordning i vårt nya hem och julpynta. Hemmet är så fint. Och det känns så bra. Om än lite rörigt. Men vem flyttar och kommer i ordning på en gång – antar att det måste få ta tid?

Men nu, god natt och grattis Finland – tack för att jag fått bo här och lära känna dig lite bättre för varje dag som går. ♥

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

8 Kommentarer

 1. Julia - lever livet i en ryggsäck
  6 december, 2017 / 22:09

  Härligt att det är någon mer än jag som lever i ett flyttkaos! Min lägenhet är full av halvpackade kartonger ;)

  Längtar efter första natten i nya lägenheten när allt är i ordning igen! :)

 2. 6 december, 2017 / 22:15

  Lycka till med flytten och ha en Hyvää itsenäisyyspäivää ja Iltaa! <3 Grattis till fina Finland! <3

 3. 8 december, 2017 / 09:57

  Själv åt jag löjromsröra på knäckebröd till frukost dagen till ära ;) jag vet heller inte just nåt om vem folk är, men jag njöt iaf av att sitta och kommentera alla vackra, roliga, konstiga och dåligt sittande outfits :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   8 december, 2017 / 10:24

   Åååh vilken lyxfrukost!
   Haha har du inte heller koll på Finlands kändisar eller?? ;)

   • 16 januari, 2018 / 11:04

    Nej verkligen inte, är totalt ointresserad av finländska kändisar :) Kan inte säga jag är särskilt intresserad av svenska eller internationella kändisar heller.

    • Jennifer Sandström
     Författare
     18 januari, 2018 / 13:37

     Haha jag är i och för sig likadan… ;) Lyckas aldrig komma ihåg namn och knappt ansikten.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   11 december, 2017 / 13:47

   Finland hälsar TACK <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?