Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Bästa teet för magen & sömnen.

Ni vet ju sedan förra hösten att jag älskar ört-teer, med fördel Yogi Tea eller Pukka. Det är inte bara det att det smakar mycket bättre än svart, rött eller grönt te, utan de känns också så väldigt hälsosamma och nyttiga. Det känns lite som att min kropp tackar mig när jag belönar den med en kopp te fyllt med örter.

Jag gillar dels ingefärste som känns liksom stärkande och särskilt bra i vintertider då förkylningar lurar runt varje hörn. Men min absolut favorit kan nog var de lugnande teerna som passar för kvällen. Som det här teet med det så passande namnet Bedtime. En blandning av fänkål, kamomill och läkevänderot (vad det sista nu är vet jag faktiskt inte). Men det lugnar en definitivt, särskilt kamomill har ju en sådan effekt. Gillar när det är lavendel i – visst vet ni att lavendel är det bästa för att bli lugn? Svårt att sova? Ha en liten påse med torkad lavendel i sängen. Nervös inför ett tandläkarbesök eller möte med chefen? Ha en liten påse med torkad lavendel med i jackfickan eller väskan!

Det här teet passar dock inte bara för kvällen och innan man ska sova. Det fungerar dessutom väldigt bra för en lite ond mage. Så därför drack jag faktiskt det själv i morse. Det känns lite fel att gå upp lite halvsömning och börja dagen med ett sängdags-te. Men magen blev glad. Det är nämligen effekten av fänkål. Fänkål är bra för magen!

Det var någon naturmedicinernas land Tyskland lärde mig. De har väldigt många teer i butikerna, eller väldigt många var det kanske inte, men de hade ett par specifika fänkåls-teer som doktorn rekommenderade mig och min post-Indian-tummy-problems.

FÖLJ:

3 svar

    1. Hmm ja, jag vet att det är bra att äta ingefära när man till exempel åker båt och blir sjösjuk. Sett folk med sådana ingefärskuber, men de är så äckliga. Har du provat örtte med ingefära? Det är inte lika starkt kanske, och särskilt inte om det är blandat med annat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.