Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Bakom kulisserna

Problemet med att blogga och ha som ambition att blogga 5-6 dagar i veckan är att det finns massor av annat som man också vill jobba med och jobba på. Och blogginläggen skriver ju inte sig själva och tar inte heller bara en kvart att slänga ihop. Att bloggare lägger mer tid per inlägg än tidigare är också något som undersökningar visar på – och där är vi nog många som känner igen oss. Så allt detta arbete som inte är faktiska blogginlägg då? Projekt som inte ännu lanserats är ett exempel. Så ibland sker mycket jobb bakom kulisserna och det dröjer innan det ger något resultat eller syns utåt. Jag har haft en del sånt jobb de senaste veckorna.

Så denna lördag, gissa vad har jag ägnat dagen åt?

Först började jag den såhär:

Fixade bästa sortens brunch till mig och T. 

Chiapudding på kokosmjölk, avokadotoasts, och smoothie på spenat, kiwi, äpple och ingefära. Och ja, våra växter har lite halvt fått ta över vårt köksbord – det är enda platsen där de kan få så mycket dagsljus som möjligt under dessa mörka vintriga tider.

Efter det hade jag faktiskt en helt tom lördag framför mig, så jag gjorde en av mina absoluta favoritsaker: slog mig ner vid mitt skrivbord framför min lilla macbook och jobbade med bara roliga saker. Jobbar nämligen på en grej som ska lanseras snartsnartsnart. Har också fått pyssla med mycket tekniska detaljer. Jag har till exempel lärt mig hur man kopplar en annan mejladress till sitt gmail-konto – det var inte lika enkelt som att koppla typ en hotmail. Borde kanske börja betala min IT-tekniker lite bättre så han kunde sköta mer av sådant jobb åt mig, hehe. Har också jobbat med lite visuella saker – något som inte hör till mina styrkor och av den anledningen är Canva ett av mina bästa verktyg!

Alexandra pratade förresten lite om det här att jobba som egenföretagare igår på Influencers of Sweden insta-stories. Många gör det för friheten, och upplever också en enorm frihet – trots att man jobbar kanske mer än någonsin. Det är lite intressant – för det är ungefär så det känns, det finns inte längre några gränser för när jobbet är klart eller tar slut. Man kan gå on and on and on.

Men, det är viktigt att pausa.

Så nu, kl 19.56, ska jag stänga ner datorn, sätta på Mad Men och äta tacos. T har åkt in till stan, men jag älskar att hänga ensam också – behöver det ibland. Hoppas att ni också har en fin helg! ♥

FÖLJ:

19 svar

 1. Ibland är det så skönt att spendera dagen framför datorn i lugn och ro. Fast timmarna flyger och det känns som om man bara suttit så har det ändå hänt en hel del.

  1. Exakt den känslan! Efteråt kanske man inte känner att man egentligen fått gjort massor – men känslan överlag är ofta att man är “i kapp” ;)

 2. Det jag saknar mest med att driva eget (inte blogg dock) är just friheten, fria tider, jobbade ofta svintidigt på morgonen typ 5-9 för att sedan ta en tupplur och träna och sedan jobba igen på eftermiddagen. Saknar de där tupplurarna alltså!

  1. Men åh, du gick upp tidigt och tog en tupplur sen vid 9? Kanske ett upplägg man skulle testa – det låter ganska bra faktiskt ;)

    1. Neeej det har jag inte, vaken sent nu igen – så borde kanske prova i morgon… Tack för påminnelsen ;)

 3. Jag kämpar med det faktum att jag vill så gärna “jobba” mer med bloggen, kunna publicera inlägg regelbundet och börja söka samarbeten.
  Men mitt heltidsjobb tar mycket tid och mina barn ska jag också ägna mig åt såklart, så det jag vill jobba upp får jag inte tillräckligt tid för. Tycker det är lite synd :-/
  Blogga älskar jag att göra!
  Hade varit bra om jag hade lyckats fördela tiden bättre så jag kunde få tiden till bloggen också :)

  1. Det där är du inte ensam om Jeanette, jag tror det är något som alla som jobbar heltid + bloggar kan känna igen sig i. Ett tips är att gå ner i tid, och har man inte den möjligheten kanske man kan ta ut ett par flextimmar eller en ledig dag någon vecka och lägga tid på bloggen? Det vet jag några som har testat :) Annars kvällar och helger, många sånna har jag också ägnat åt bloggen.

 4. Igenkänning till max! Ett inlägg TAR tid. Och bilderna som ska till. Och SEO:andet. Och att få människor att läsa den. Helst kommentera också ;-)

  Lever just nu sådär härligt fritt, håller kurs i Dalarna en vecka (2 h/dag) får godaste maten och har härligaste naturen inpå knuten (minus hav då) och kan jobba med blogg, nyhetsbrev osv resten av tiden. Sååå värt allt slit ändå!

  1. Japp, precis, exakt – att driva en blogg är lite som att driva en hel webb- och marknadsavdelning, ensam… :-)))

   Men åh, vad din tillvaro låter härlig. Fantastiskt att du tagit dig dit. Kan verkligen tänka mig att det ligger timmar av slit bakom det, riktigt bra jobbat – och inspirerande!

 5. Vad är du för drömmig flickvän va? Det där serverat en lördagsmorgon, mmh yes plzz <3
  PS. tack för tips om dator, ska köpa en MacBook Air nu! Wiie!

  1. Haha åååh, var tvungen att visa din kommentar för min kille :))) Så att han fattar hur tacksam han bör vara, hehe.

   Yaaay. Du kommer inte ångra dig <3

 6. Kul med lite behind the scenes! Vilken bloggvänlig frukost du fick till, snyggt och gott säkert också :-) Är nyfiken på vilka växter du har i fönstret, kan du inte presentera dem i ett litet inlägg?

  1. Och längtar tills jag får dela med mig av projektet ;)
   Kan tala om att det inte är varje dag, väldigt sällan faktiskt, som jag får till bloggiga frukostar eller måltider. Fick också flytta undan flyttlådorna som stod lutade i bakgrunden, hehe.

   Oh, vilken bra idé om växtinlägg. Det skulle vara kul att skapa! Kan på förhand avslöja att här i bild syns två elefantöron och resten är basilika + mynta – kryddor som kämpar för sin överlevnad såhär vintertid.

 7. Gillar sådana här inlägg! Och blev väldigt positivt inspirerad när du skrev att du gillade att slå dig ner framför datorn och jobba! Själv så är jag inte riktigt lika positivt inställd… men blev som sagt inspirerad till att förbättra min attityd lite!

   1. Hej igen, jag såg inte den här frågan förrän nyligen, allt hamnar ju in junkfoldern. Jag jobbar bla som skribent och är på mitt andra företag. Startade om enligt principen om flera inkomstkällor så hoppas på sikt komma igång med ett par stycken olika, det enda som håller en tillbaka är ju bristen på tid, man kan inte göra allt på samma gång, tyvärr.

    1. Åh, du är skribent, och vad spännande med ett andra företag. Du råkar inte ha någon blogg själv då? Eller funderat på att starta en? ;)

     1. Haha, nej, tyvärr har jag ingen blogg. Har tyvärr ingen tid alls över just nu, det tar så lång tid att få ihop ett bra inlägg tycker jag… Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.