Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Att lära sig att se helheten – ‘the bigger picture’.

För några månader sen nu fick jag höra det kanske mest intressanta utlägget om en inställning till livet och olika situationer som jag hört på länge. Det handlar om att se helheten av något och agera utifrån det snarare än att reagera på små detaljer som inte är av värde. Det är alla små detaljer som tillsammans utgör helheten, och om 9 delar är av toppklass – är det då verkligen värt att ge den enda biten som är något sämre någon energi över huvud taget?

Människor säger klumpiga saker hela tiden, människor upprör oss och människor tolkar exakt allting utifrån sin egna unika världsbild. Varje individ har en unik bakgrund – det innebär inte att man kan bete sig hur som helst och såra andra – men det innebär att vi för allas, och framför allt vårt egna bästa, borde lära oss att se det.

Jag hör människor vara förtvivlade och förbannade över något som någon sagt. Jag hör dem göra antagande om hur den personen är si eller så. Jag hör mig själv göra det hela tiden. Till vilken nytta?

Räkna till 10

Ni har garanterat hört att man ska räkna till 10 om man får en kommentar som får en att brusa upp. Och ja, gör det! Jag har som mål att agera först när jag lugnat ner mig och aldrig agera i affekt. Så fort man kommer ur “ilskan” har man förmåga att tänka mer klart och resonligt och säga något eftertänksamt och vettigt därefter.

Strunta i småsakerna!

Fundera på om det här verkligen är något att bli upprörd över? Hade hen som avsikt att såra dig eller säga något elakt riktat mot dig? Vi är egoistiska varelser och vi tolkar allting på våra unika sätt. Men ibland sker så många onödiga missförstånd. Nej hen menade kanske absolut ingenting illa med det… Tänk en extra gång och om du fortfarande tar illa upp – prata med personen! Jag lovar att många gånger kommer du inse att det bara är att ta med en axelryckning.

Se helheten – the Bigger Picture!

Jag tror att vi alltid mår bättre och agerar bättre om vi utgår från helheten snarare än detaljerna, rent generellt liksom. Inte bara i relationer och vardagslivets små händelser, men också på jobbet till exempel. Ser du företagets helhet och the bigger picture av det? Eller livet i sig, vi har och mål och drömmar och medan vi är mitt upp i det kan det vara svårt att se vart det ska leda. Men plötsligt når man någon form av slut på en resa och man kan blicka tillbaka och se helheten. 

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.