Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Att köra moped i Indien är att kliva utanför sin comfort zone.

Igår blev jag pushad till att ta steget och försöka mig på att för första gången någon sin köra en moped. Eller ja, jag har gjort det en gång förut – var femton, glömde släppa gasen och körde in i ett staket, så sen dess har jag inte varit så sugen på att testa igen.

Började öva precis utanför vårt hus på min kompis scooter. Det var lite läskigt och framför allt svettigt så jag bad mest om att få ta en paus… Och efter en paus med ac:n så testade vi på vägen utanför som är en väldigt lugn väg – och det gick fint. Här kan jag öva några veckor innan jag vågar mig ut på de större vägarna, tänkte jag.

Men så kom den här dagen och jag körde först på lilla vägen på väg till jobbet men bestämde mig någonstans längs med vägen att, fasen jag fixar nog den stora vägen! Tänkt och gjort, rullade ut över den enormt trafikerade vägen och så var vi igång! Brum brum brum, 1-2 kilometer till kontoret. Det gick smärtfritt och jag var mäkta stolt!

20131104-132258.jpg20131104-132305.jpg

Man mår så sjukt bra av att utmana sig själv och jag kan lova er att köra moped i Indien är verkligen att kliva utanför sin comfort zone. För mig var bara steget att faktiskt köra en moped ett kliv utanför min comfort zone. Heja vad duktig jag är!

Lovar att ta det försiktigt och köra lugnt i trafiken här. Det var ju en av mina största rädslor innan jag kom hit, hur sjutton ska jag överleva undrade jag, och nu känner jag mig redo att ta mig ut i den på egen hand…

Det är ok att vara rädd – våga erkänna att du är rädd, men våga framför allt göra allt sådant som skrämmer dig! Det är det man växer som människa av. 

FÖLJ:

5 svar

  1. Ta det försiktigt! Vi körde moppe i Vietnam, det var galet! Eller rättare sagt, Peter körde och jag satt bak. Han är en mycket van förare, men när han egentligen skulle svänga sa han “sorry, jag skulle svänga här, men tyvärr jag vågar inte”. Haha, helt lätt var det inte…

  2. I was driving Bike for 3 years in Chennai , but im still scared of doing the same in Kochi , especially after being in Swedn :)

  3. Hej!
    Hittade din blogg av en tillfällighet och har följt ett par veckor nu!
    Åker själv snart till Indien på fredag (först till en liten by utanför Delhi för att volontära och sen semester i Goa & Mumbai). Tycker du har en bra blogg och det är kul att läsa dina indienupplevelser! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.