Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Anyone can cheat me.

“She is such a sweet and poor girl, anyone can cheat her.”

Indiernas komplimanger slutar aldrig att förvåna. Ovanstående fick jag höra att någon sagt om mig i veckan och jag blev lite häpen innan jag förstod att det var med största välmening. Men det fick mig också att fundera.

Jag vet att jag är väldigt godtrogen, att jag väldigt lätt ger andra mitt förtroende. Det har gått bra hittills i livet. Det är väl en gång jag kan minnas tydligt när jag var yngre och påväg till bussen i en annan stad för att träffa den där charmiga killen som jag bara träffat en gång tidigare… Plötsligt svarar han inte på sin mobil och jag tvingas halvvägs till bussen vända om och gå hem till min vän igen, för att senare få ett sms: min morfar är på sjukhuset… Följt av en utdragen historia som jag förstod senare var en stor lögn. Hela han var en lögn. Han hade flickvän och verkade ha struliga historier på löpande band.

Men i övrigt liksom har det visat sig vara något värdefullt att kunna lita på andra. Tills jag kom till Indien och blev kastad in i en värld som är fullständigt annorlunda från allt jag är van vid.

Jag tänker fortsätta tro det bästa om människor. Jag tänker fortsätta ge mitt förtroende även om vi precis träffats. Men, jag kommer vara på min vakt mer än tidigare. Och när situationer som när någon (en äldre manlig ‘entreprenör') ger mig ett jobberbjudande i New Delhi som värdinna på en mässa, så bör jag lyssna lite extra till tonen i hans erbjudande innan jag ens funderar på att tacka ja. För, ärligt talat? Många här ser mig som en vit, vacker och VILLIG kvinna. Det är helt galet vad vissa indier tycks tro om oss “européer” och vår “liberala syn på sex”. Något som visserligen kan jämföras med, vilka fördomar har vi om indierna? 

in bikini on the beach

FÖLJ:

3 svar

  1. Det är galet att dom tänker på det viset..När en annan försöker vara trevlig, och tillmötesgående mot en man, ‘Lite äldre.. Ja då tror dom plötsligt att man flörtar, fast man egentligen för en helt vanlig jäkla konversation?

  2. Men uch vilken taskig syn, även om det mer handlar om deras kultur. Så, fortsätt vara medveten och trevlig, men visa också att du kan vara på din vakt inför de du får dålig magkänsla för. En erfarenhet rikare denna vecka :)

  3. Visst kan man ha fördomar om människor från andra kulturer. Jag tror att det är mänskligt att ha det. Men man måste inse att det kanske är så, och vara beredd att ändra på dem när man ser att man har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.