Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ärlighet & transparens – vad jag tog med mig från PING Festival 2018

“PING Festival is a sparklingly different influencer marketing event where +700 marketing professionals and influencers worldwide come together. Inspiration and insight are provided by world-class keynote speakers. Parallel sessions provide hands-on knowledge that boosts your business to the next level.” –pingfestival.fi

Let your dreams fly

PING Festival 2018

En festival, ett event, en konferens – PING är någonting däremellan. Det är ett tillfälle för både företag och innehållsskapare att lära sig mer om just influencer-marknadsföring. Hur jobbar företag med innehållsskapare? Hur jobbar vi innehållsskapare? Inspiration, kunskap, nätverkande. Alltihop väldigt peppigt och proffsigt tillsammans med kramar och glitter.

I år hade PING fem tydliga teman som följde som en röd tråd genom dagen: transformation, content, emotions, quality och trust. På förmiddagen och eftermiddagen fick vi ta del av keynotetalare som höll föredrag på runt 30 minuter. Och däremellan fick vi välja bland ett gäng olika sessions. Av en slump valde jag två stycken under temat trust. 2 x 1 timmas sessioner.

Med mig hade jag min vapendragare Malin som här gör en blomkrans till håret. Som sagt, ett lite annorlunda typ av event. Här kunde du få både blommor till håret och glitter att piffa till din look med.

Scenen var piffig den också. Och alla PING-medarbetare hade helt fantastiska banan-mönstrade kläder på sig!

Ännu en banan/frukt-kappa som fladdrar nedför trappan. Och lite andra spännande outfits. Dresscode var nämligen sparkle with color.

Vi som innehållsskapare, också kallade CONTENT GURUS.

Silja Lines lounge var helt klart trevligast att hänga i, här kunde du vika fåglar/fjärilar och få bra kaffe. 

Linda som var med var även hon sparkling with colors. Hon var här för att prata i en panel och för att hänga med oss såklart. Kul när bloggvänner från Sverige tar sig över sjön till Finland!

Företaget på bilden nedan höll kanske dagens mest underhållande och samtidigt lite lamea föredrag. “We don't have a marketing departement” och “we don't care about numbers, we don't wanna sell products” – well shut up. Hela presentationen var en del i er eminenta marknadsföring. Skulle vilja se hur snacket går i ert mötesrum när investerarna/ägarna sitter med… :)))

Men han är duktig på att prata och uppenbarligen är företaget en framgångssaga.

Här visar John Schoolcraft som är “Global Chief Creative Officer” på företaget hur deras pitch såg ut ut back in the days. Innan de rebrandade till något som folk idag avgudar. Ett liknande föredrag finns att se här från 2015.

Dagens besvikelse var Ebba von Sydow. Med rubriken, “Trust me! – Building a successful relationship with your audience”, hade jag helt enkelt hoppats på mer än en dragning av Ebbas resumé. Hon är söt och lite charmerande (och brutalt ärlig i början när hon förklarar hur nervös hon är och ber oss ställa oss upp och ta ett djupt andetag med henne – vilket jag gillar), men det enda konkreta jag får med mig är att hon deletar instagram-bilder som inte får bra engagemang (och att alla hennes samarbeten ska vara win-win-win för henne, läsaren och företaget, men det är ju inte något nytt när det kommer till influencer-marknadsföring). Det kändes inte som om hon var förberedd och det tycker jag man bör vara när man går upp som avslutande keynote på ett event som detta.

Kan det vara ännu ett avtryck av svenskarnas obotliga nonchalant mot Finland? Kanske. Vi har en del att jobba på med Faraway Finland.

Apropå Faraway Finland så passade givetvis jag och Malin på att spela in både podd och ett filmklipp under dagen. Det kommer ut till veckan. Vi får se hur pass bra Clarions hotellrum fungerade som poddstudio. Med tanke på att vi är amatörer har vi för övrigt fortfarande mycket att lära när det kommer till ljudet…

Det här tar jag med mig från PING 2018

Så vad tar jag då med mig från den här dagen?

Här är några av de få anteckningar jag tog under PING:

 • Don’t just think – FEEL
 • Walking in nature increase creativity with 60%
 • What can YOU and only YOU create?
 • TRANSPARENT. If you lie you die. Consistent of what you say/do.
 • Sometimes more is just more. Where can you simplify?

Kanske finns här ett tydligt tema över vad som tilltalar mig just nu?

Och efter konferensen slut var det en vis person som nämnde något om att vara en levande reklampelare. Det fastnade också hos mig. Och när en annan person sa “när jag upptäckte att jag kunde tjäna pengar på Instagram bestämde jag mig för att satsa” – kände jag hur olika agendor vi har.

* Trovärdighet, ärlighet och transparens

Det var så det började och så vill jag att det ska fortsätta. Jag tänker inte att bloggen ska vara mitt heltidsyrke, jag brinner liksom för så mycket mer. Att skapa, förbättra, utveckla – och att få göra det tillsammans med andra, för andra. Att bara och endast jobba med mina egna sociala kanaler, nja.

Faraway Finland drar inte in några pengar, det kanske aldrig kommer göra det – men vi gör det för att vi älskar det.

Dessutom vill jag inte vara en levande reklampelare. Jag vill välja de samarbeten jag gör med omsorg, tacka nej fler gånger än jag tackar ja. Bara göra sådant som känns kul, naturligt och som kan vara av värde även för er. Här tror jag att jag kommer göra störst förändringar framöver. Och framför allt vill jag göra det här ännu tydligare för er – att ett reklamsamarbete alltid är noga utvalt och aldrig sker om det skulle strida mot mina egna värderingar, principer och åsikter.

Jag känner att jag skulle kunna skriva en hel uppsats om det här, men ungefär där landade jag lite.

Bloggen kommer inte bli något som inte är jag, den kommer inte bli en kanal enbart för att verka som en inkomstkälla. Bloggen är en del av mitt företag, ja, men det är också min fristad. En oas där jag får göra vad jag vill, vara mig själv till 100% och bjuda in er till att vara en del av den här resan.

Både Rania och Malin har skrivit läsvärt om PING och vad de tar med sig. Rania hittade sig själv under dagarna här i Finland och skriver om det härMalin skriver om värdet av personerna och nätverket.

Tack PING för ett fantastiskt event och tack vänner för ert sällskap!

Det har onekligen varit en utvecklande vecka och kanske behövde jag avsluta den totalt sängliggandes med en ordentlig förkylning? Är inne på dag 3 nu och mår fortfarande rätt kasst. Men inombords känner jag mig desto tryggare och gladare.

FÖLJ:

12 svar

 1. “Det ska vara roligt och fräscht” brukar jag säga och det kan användas i förvånansvärt många sammanhang. Även blogg. Går man på det, brukar det bli ganska rätt. :-)

  1. Hmm, intressant. Fräscht – är inte så förtjust i själva ordet, men jag förstår poängen ;)

 2. Intressant läsning! (… och hajar till när jag läser om min guru Ebba. Trist att hon gav det intrycket – hon hade ju verkligen chans att göra världens avtryck!)

  Ska bli spännande att följa din resa med blogg, business och allt framöver. Vi får ta en fika och snacka vidare! När jag läser om huvudbudskapen är det väl egentligen inget nytt, personlighet och transparens kommer alltid vinna i längden… hoppas jag i alla fall!

  1. Ja, var säkert flera faktorer som vägde in förstås. Och kanske hade man sett förbi det om man redan är Ebba-fan? Jag vet inte… :)

   Vill så gärna ta en fika med dig! Ska inte de svenska pärlorna snart börja sprida sig lite ut till grannländerna också? ;)

   Och det beror nog på vad man räknar som vinst. Pengar? Fame? I så fall kanske det inte är vad som hägrar. Men det ska ju kännas rätt i hjärtat – och då är vi nog många som håller med om det :)

 3. Intressant att läsa! Hade varit kul att åka! Men krockade med min Mallis weekend! Men tack för dina grymma tips du inspirerar! Ha en fin måndag!

  Kramar

  1. Tack!! Och vad typiskt. Hoppas du kan komma nästa år då! Och hoppas du hade en bra resa också :) Kram

 4. Jag är så glad att jag hade er med mig under PING, det var ett bra event och även om jag inte nätverkade så mycket kom jag, precis som du, till insikt kring vissa saker vilket känns så värdefullt. Många av keynote-föreläsningarna var väldigt bra! Hoppas vi ses snart igen, jag har ju onekligen mycket kvar att upptäcka i Finland! (känner mig rätt klar med finsk öl dock….)

  1. Du nätverkade järnet med oss – det var viktigast ;) Gillade ditt inlägg massor <3

   Och förstår om du vill pausa lite från finska öl nu. Kanske nästa år är du sugen igen, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.