Jennifer sandström

Allting doftar så gott

Det var längesen jag sist upplevde den känslan. Jag minns knappt senast. Kan det ha varit den där vintern efter 6 månader utomlands när jag avslutat min termin i Auckland med 5 veckors hardcore backpackande på egen hand längs Australiens hela östra kust. Att äntligen få komma hem.

Men så kändes det när vi igår kväll hoppade av bussen en knapp kilometer hemifrån och gick med vinden som blåste i våra hår, ner i våra lungor. Min mönstrade kjol som for åt alla håll, den svala luften som inte kändes kall bara underbar trots bara ben och tunna kläder. Tänk att luft kunde vara så frisk? Att allting doftar så gott.

Det var efter midnatt när jag klev ur duschen och äntligen fick dra två bomullspads med ansiktsvatten över mitt ansikte som varit utan det i två veckor. Att få ta bort all smuts. Duschat bort allt damm ur håret, skrubba kroppen, ta bort nagellacket.

Eller bara det där stora glaset med kallvatten direkt ur kranen. Som smakar renare än någon annanstans.

Såg på vårt hem med nya ögon. Kröp ner mellan rena lakan. Och att min hals gjorde ont trots värktabletter och halstabletter gjorde ingenting. Bara känslan av att komma hem.

Tryggheten som jag sällan uppskattat. Efter dessa veckor var den skönare än någonsin tidigare.

Vaknade elva timmar senare, jätteförkyld och kanske inte pepp på just det men ändå så tacksam. Över resan, att komma hem, och att jag inte blev sjuk tidigare. Älskar när min kropp synkar med mina resor. Haha.

Fick dock ställa in ett möte och skippa både kontorets sommarfest och en bokrelease. Har istället läst Americanah, ätit godis och försökt hjälpa T med tvätten åtminstone litegrann.

Nu återstår bara att (förutom att bli frisk) sammanfatta båda Belgrad och Budapest. Vilka städer!

FÖLJ:

8 svar

 1. Ser hemskt mycket fram att läsa mer om dina intryck av Budapest eftersom jag själv var där i maj!

   1. Jag tyckte väldigt mycket om staden och känner att jag absolut vill resa dit igen en vacker dag! Jag är lärare och vi var på en Erasmusresa till en vänskola i Tiszafüred och hann se lite av Budapest i början och slutet av resan. Det fick ju bli en del kompromisser eftersom vi var en grupp, men jag gillade verkligen det vi hann med – särskilt Vajdahunyad Castle och muralmålningarna i judiska kvarteren, utsikten från St Stephansdomen och en del god mat. :)

    1. Vilken kul grej att få göra som lärare! :) Och kan förstå att du vill komma tillbaka. Jag kände också att det är en stad som kan behöva en långhelg och inte bara två nätter.

     1. Ja, verkligen! Är vår skolas koordinator för projektet, det är så enormt roligt och lärorikt – och så ett par intressanta resor som bonus! :)

 2. Så fint skrivet och jag vet SÅ känslan. Det bästa med att komma hem måste vara det iskalla och goda kranvattnet, aah! Om en dryg vecka så!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.