3 nätverk du som bloggar borde gå med i

Om du vill bli riktigt bra på något, om du ständigt vill fortsätta utvecklas, och om du vill komma längre – då måste du omge dig av andra inspirerande människor som gör ungefär det du vill göra. Eller du kanske inte måste, men det kommer definitivt hjälpa dig och ganska snabbt kommer du inse hur fantastiskt det är att ha ett nätverk att vända sig till. Med dagens internetvärld är det dessutom enkelt att hitta ett passande nätverk och andra likasinnade. Det finns framför allt ett medium som gjort detta sjukt smidigt för oss: Facebook. Kika runt bland dina Facebook-grupper, hur många olika grupper är du med i? Jag vågar inte ens räkna mina, men jag vet att vissa av dem – de har betytt allt under de senaste åren.

Här kommer mina topp 3 tips på nätverk du som bloggar borde gå med i.


Dessa tips och tankarna och åsikterna om nätverken är helt och hållet mina egna. 

Bilder: Unsplash. // ”Work smarter, not harder.”

Influencers of Sweden

För 2 år sedan hittade jag till det här nätverket som idag är en branschorganisation och lite som ”facket för influencers” som Bossbloggen nyligen beskrev det. Men för att beskriva det med lite mindre fancy ord så är det en grupp med bloggare, instagrammare och youtubers som stöttar och hjälper varandra, utbyter idéer, tipsar och informerar.

Det sker ett fantastiskt utbyte bland medlemmarna i Influencers of Sweden, och vem vet var jag hade befunnit mig om jag inte varit en del av detta? Bloggen hade förmodligen inte utvecklats i samma takt den nu gjort. För att ni ska förstå vilken utveckling jag pratar om, här kan ni få en bild av hur bloggen såg ut för två år sen rent innehållsmässigt.

Bild från Influencers of Swedens konferens i våras på Grand Hotel utanför Stockholm


Blog Boost (inte längre aktiv)

Det här är en Facebook-grupp som jag själv nyligen upptäckt och inspireras av. Det är bloggaren Sannas Rum som startat upp den här communityn som i dagsläget består av drygt 500 medlemmar. Såhär lyder beskrivningen: ”Blog Boost – gruppen för tjejer, kvinnor och damer som bloggar och är aktiva på sociala medier! I denna grupp fokuserar vi på att lära, dela med oss och upplysa, snarare än att marknadsföra oss själva.” 


Ett specifikt nätverk för din nisch

Det är givande att vara med i allmänna nätverk som både InoS och Blog Boost är, men det är också himla värdefullt att nätverka med ett gäng som befinner sig inom samma blogg-kategori eller nisch som du. Där kan du utbyta idéer som är mer specifika för just det ämne som du bloggar om. Jag är till exempel med i Svenska Resebloggar och lite andra reserelaterade grupper på Facebook. Så googla runt och sök efter en grupp med medlemmar som pysslar med liknande grejer varesig det är mat, skönhet, träning eller något annat – det finns förhoppningsvis något som passar dig!

resebloggare nätverk

Foto från Jeanette på mig, Sofia och henne i Stockholm i våras – de är två av mina resebloggskollegor.


Vikten av ett nätverk

Du kommer inte bara hitta nya bekantskaper och vänner, men du kommer också få ta del av de bästa tipsen och råden som du kan tänkas behöva. Varje dag lär jag mig något nytt, deltar i intressanta diskussioner och får samtidigt chansen att dela med mig av mina egna kunskaper till andra som kan ha nytta av det. Det här utbytet tror jag är särskilt viktig för en bransch som är så online-baserad. Vi sitter liksom bakom våra skärmar, och då är det extra fint och bra att ha någon annan att prata om allt med, någon som kan relatera, känna igen sig och dessutom peppa en!

Vilka spännande och givande nätverk eller communities är du med i?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

30 Kommentarer

 1. 13 augusti, 2017 / 19:42

  Bra tips på Blogg boost. Ska spana in det. Annars är jag bara medlem i Svenska resebloggar, gick nyss även med i ”vi som gillar att resa” men det känns lite basig. Har inte varit med i så många FB grupper.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:04

   Jaa, är också med i Vi som gillar att resa, det är mycket resetips och liknande! :)

 2. 13 augusti, 2017 / 20:01

  Men alltså, fina, fina du! Blev nästan lite tårögd här till och med. Gulle dig ????

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:04

   :* Märks ju att du lägger energi och kärlek på gruppen!

   • 16 augusti, 2017 / 10:38

    Åh, tack fina! Igen. Btw, alla mina fina frågetecken som tydligen syns här är egentligen emojis, bara så du vet, hehe :P

    • Jennifer Sandström
     Författare
     16 augusti, 2017 / 14:34

     Hahaha, vad kul att du sa – för jag tyckte det var lite lustigt med tre gulliga frågetecken efter varandra där ;)

 3. 13 augusti, 2017 / 20:27

  Åh vad bra tips! Måste kika närmare in på de två första. Tycker det är svårt att hitta facebookgrupp inom min nisch men har hittat några och de tycker jag ger väldigt mycket :) superbra inlägg!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:11

   Om du känner att du vill levla upp ditt bloggande kan jag definitivt rekommendera Influencers of Sweden! För mig var det lite av ett commitment ”nu tar jag det här på allvar” :)

 4. 13 augusti, 2017 / 20:32

  Den där facebookgruppen har jag helt missat! Tack för tipset:)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:12

   Kul att du ville gå med, varsågoood! :)

 5. 13 augusti, 2017 / 20:34

  ÅH Vilka GRYMMA tips Jennifer! Har precis ansökt om medlemsskap i Blog boost tack vare inlägget :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:12

   Så roligt Anna, kul att kunna komma med några nya tips!

 6. 13 augusti, 2017 / 20:37

  Har kikat lite på influencers flertal gånger, är så sugen på att gå med. Är det månadsprenumeration där eller hur gör man? Kan man flytta sin nuvarande dit?

  Tak för underbara tips!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:15

   Hej My! Kul att du är nyfiken på Influencers of Sweden.

   Det är ett årligt medlemskap, och det är som en organisation du är medlem i men du har inte din blogg där. Du blir alltså del av en community men bloggar varifrån du vill. Så vi alla medlemmar ligger på lite olika portaler :) Här kan du läsa mer om att bli medlem: https://influencersofsweden.se/bli-medlem/
   Om du vill utvecklas med ditt bloggande och satsa lite mer professionellt är det verkligen värt investeringen!

   Fråga gärna om du vill veta mer :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:18

   Härligt Dorro! Inspiration kan man inte få för mycket av, eller hur? ;)

 7. 13 augusti, 2017 / 21:38

  Grymma tips! Jag är också med i Inos och Blog boost, sedan är jag med i Frihetsprenörer och några grupper med fokus på yoga och hälsa :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:21

   Tack There, så fint att du redan hittat till dessa grupper ju. Jag är också med i Frihetsprenörer – hur inspirerande som helst!

 8. 13 augusti, 2017 / 21:52

  Tack för tipsen, som ny bloggare måsta man ta alla chanser att utbyta idéer och marknadsföra sin blogg.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   16 augusti, 2017 / 09:33

   Helt rätt inställning, det ger en mycket! Du borde verkligen kika på Influencers of Sweden – tror det skulle vara ett bra forum för dig :)

 9. 14 augusti, 2017 / 07:52

  Bra tips, har inte hört om Blog Boost tidigare! Jag är med i samtliga, plus ett lokalt gäng av Inos. Örebloggers kallar vi oss ;-)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 augusti, 2017 / 13:23

   Kul med ett lokalt gäng också, det skulle jag behöva! Får jobba lite på finskan så jag kan ansluta mig till de finska bloggarna ;) Finns ju iofs ett gäng finlandssvenska, kanske jag borde styra upp något!

 10. 14 augusti, 2017 / 13:38

  Jättebra tips! Har alldeles nyligen hittat till Blog Boost, kanonbra. Mycket, mycket roligare att blogga tycker jag när man hittar communityn där man får både hjälp och kan lära känna andra :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 augusti, 2017 / 14:16

   Jaaa, jag tycker också det är så viktigt med ett litet forum för att kunna dela tankar och frågor, inspirera och peppa varandra. Kul att du också är med där! :)

 11. 14 augusti, 2017 / 14:19

  Älskar nätverk som peppar. Ska genast spana in Blog Boost!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 augusti, 2017 / 14:16

   Eller hur Towe, och vad bra – gör det!!! :)

 12. 14 augusti, 2017 / 15:06

  Ett bra inlägg med relevanta tips. Jag var tidigare med i inos men inte längre med blogg boost är jag trogen.. Funderar dock på inos igen

  • Jennifer Sandström
   Författare
   18 augusti, 2017 / 14:19

   Tack så mycket! Tycker absolut du ska kika på InoS igen, för mig är den en självklarhet och välvärd investerningen! :)

 13. 26 mars, 2019 / 08:19

  Tack för tipsen, har ansökt till Facebookgruppen! Jag är på jakt efter ett specifikt nätverk inom privatekonomi, spartips, fire etc. Får fortsätta leta :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   31 mars, 2019 / 17:07

   Den blogboost är tyvärr ganska tyst just nu. Men kan rekommendera Influencers of Sweden! :) Och tänkte du på bloggar inom privatekonomi? Har tyvärr inte bra tips för just det, men andra facebook-grupper inte för bloggar men ämnet överlag finns ju en del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?