Jennifer sandström

Den sura listan

Inspirerad av både Underbara Clara och Sandra Beijer.

Det är måndag, jag är egentligen orimligt pepp men tyckte ändå den här listan var fantastiskt kul. Och om du är på klassiskt måndags-dåligt humör, ja då kan du ta tillfället i akt och författa dina egna svar till dessa frågor. Varsågoda!

Obehagligaste jag vet: Att bita i glass, ihhhhh. Eller dricka från saker gjorda av papper, till exempel en pappersmugg eller papperssugrör. Jag har nog en känslig mun. Tycker också det är obehagligt att tänka på att det finns ett skelett i min kropp som alltså ser ut som ett skelett (ansiktet som skelett är särskilt obehagligt och nu måste jag genast släppa denna tanke).

Absolut inte min killtyp: Rödlätta. Gillar inte ens det ordet. Och har aldrig varit särskilt imponerad av tatueringar heller.

Äckligaste mat jag vet: Selleri, koriander, dill, persilja och för mycket svartpeppar. Är förutom detta inte så kräsen.

Blir arg på: Folk som är missnöjda med något men inte vågar speak up eller är beredda att göra något åt situationen. Om du ska klaga: gör något åt saken (försök åtminstone) eller SLÄPP DET. Och om situationen absolut inte går att ändra på: försök göra det bästa av det.

Sämsta bok jag läst: Jag är ganska dålig på att läsa dåliga böcker, av flera anledningar. Dels jag är kräsen med jag väljer att läsa, till exempel måste boken ha ett omslag jag gillar annars har jag svårt för att läsa den (något jag förmodligen borde jobba bort, men ändå). Och dels så försöker jag alltid hitta något bra i de böcker jag läser även om jag inte är helt övertygad. Jag är liksom inte så bra på att kritisera böcker för jag tänker att om författaren lyckats få den utgiven och den dessutom är populär,  så måste det ju finnas något här som är bra.

Något som får mig att byta radiokanal: Reklam. Därför gillar jag till exempel P3 och Yle x3m (Sveriges Radio motsvarighet i Finland och en av deras radiokanaler på svenska).

Sist jag ville ta till knytnävarna: De enda gångerna jag slåss är när okända män helt out of the blue tar tag i mitt ass. Jag brukar inte ge dem en knytnäve, men en handflata. Jag vet inte om det är något man borde uppmuntra, men när ilskan och känslorna tar över är kroppen svår att styra, I'm telling you.

Sämsta serien jag nyligen sett: Jag är nog kräsen med vilka serier jag väljer att se (till exempel så har jag hört mestadels dåliga reviews av Girlboss som går på Netflix nu, och därför undvikit den), men är inte heller så kräsen i min smak – ungefär lite som med de böcker jag läser. Fast okej, Pretty little liars, att jag lyckades fastna i några säsonger av den för tre år sedan var väl lite av en katastrof.

Fulaste plagg jag vet: Vissa kan ju bära upp vad som helst och finns massor jag inte gillar på mig själv, men är nog generellt mer allergisk mot konstiga matchningar än enskilda plagg.

Äckligaste drycken: Mitt gröna hälsopulver som jag blandar till en shot är INTE GOTT. Försöker dricka det varje dag men blir kanske var tredje pga så plågsamt.

Det skriker jag när jag blir arg: Jag tror jag är mer personen som blir tyst och typ smäller i dörrar. Eller kastar saker. Har kastat min mobil flertalet gånger, bara en gång har den blivit helt kaputt och det var tackochlov inte en smartphone.

FÖLJ:

14 svar

 1. Koriander ja…usch, usch, haha! :P
  Och är allergisk mot ALL reklam!!! Blir skitirriterad bara. På Tv, radio, bloggar, instagram, hemsidor..Överallt!!

  1. Haha det är skönt att vi är många som känner sån avsky för koriander ändå ;) Antar att du kör adblock på din dator då också, eller?? Jag har faktiskt inte gjort det för att mitt intresse för marknadsföring gärna vill se vad för reklam som dyker upp, haha!

 2. HAhah älskar “inte min killtyp” för det är ju en “olämplig” sak att säga om man är känsligt lagd.. (för övrigt inte min killtyp det heller)

  1. Haha I know *apan med händer framför ögonen* tänkte på att det kändes lite skumt att dissa en hel killtyp, särskilt eftersom mitt svar så utseende-fokuserat också… Men, don’t take it personal anyone ;)

 3. Älskar den här listan. Koriander är blääää. Reklam är nog nästan värre. Människor som gnäller över minsta lilla får mig att vilja slåss. Äckligaste drycken, hmm den var svår. Det står mellan äpplejuice, rom eller rödvin. Jag skriker sällan och kan inte komma på vad jag skriker om jag skriker. Jag svär ju nästan aldrig så ingen svordom. Tror jag. Den där med killtyp är för svår – jag gillar killar ;) Obehagligaste jag vet är troligen när någon tar mig på öronen. Ryser av bara tanken. Gahh!

  1. Härligt att höra dina svar!! Och intressant svar ju. Äppeljuice liksom?? Haha. Och när någon tar dig på öronen, så lustigt!

 4. Alltså jag dööör, sjukt bra lista! Jag tänker också göra den här nu bara för det, måste få ur mig lite passiv aggressivitet, hehe!

  1. Haha, perfekt ju! På något sätt gillade jag den här listan så mycket mer än andra typer av listor och brukar florera i bloggar ;)

  1. Vad kul Daniela – gör det!!! Så roligt att läsa alla andras svar på den här listan också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.