Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

1:a advent.

Glad 1:a advent.

För mig känns det lite extra speciellt då det är första 1:a advent och första december-månad som jag är “hemma i Norden” på väldigt länge. Jag vaknade halv nio i morse, av mig själv och tyckte det var dags att vakna trots att Mumin sussade så sött. Så jag satte mig upp med datorn i famnen och började kika lite på vad jag gjort tidigare 1:a advent genom åren. Så låt oss ta en liten tillbakablick…

2013.

1:a advent 2013

Förra året låg jag på en strand i Indien och var inte jättepepp på december, det kändes som om julen hoppade över mig. Livet i Indien var liksom allmänt tungt. Jag hade varit där 5 månader och allting började tära lite grann. Det var väl här någonstans jag också bestämde mig för att åka hem i januari. Så, det var med andra ord ingen julig 1:a advent alls.

2012.

1a advent 20121:a advent 2012

Året innan det, spenderades som ni ser också i en solstol (och sträckläsning av 50 shades of grey) och i en pool, i Australien. Det kändes inte heller alls juligt, men fortfarande väldigt fint. Jag hälsade på min kompis på Guldkusten under min 5 veckors backpacking längs Australiens östkust. Det var fantastiska veckor och det var magiskt att få komma hem till vintriga Gällivare precis innan jul! Köldchocken var dock ett faktum.

2011.

1:a advent 2010

Om jag minns det rätt så var 2011s decembermånad rätt o-julig den också med hela studentlivet och allt som hörde det till. Tror vi lyckades pricka in tentor både på Lucia och 3:e eller till och med 4:e advent… Aningen deppigt. 1:a advent spenderades i alla fall med lite godis och glögg (juligt!) samt Principles of Economics. Jag var förmodligen måttligt tillfredsställd….

2010.

1:a advent 2011

Här hade jag precis börjat plugga och jag bodde inneboende hos en familj uppe på den kanske högsta kullen i Jönköping. Tröjan och t-shirten är fortfarande två vinterfavoriter i garderoben, såhär 4 år senare. Det finns många anledningar till att jag inte är en fashion-bloggare… En av dem är alltså att ni skulle få se samma outfits vara återkommande år efter år och alla skulle svimma av inspirationsöverflöd… :-)

Men 1:a advent 2010 var faktiskt mysig. Vi var några vänner som samlades i Lisas lägenhet och byggde innovativa pepparkakshus. Jag gjorde ett pepparskaks-akvarium. Och här på bilden har ni Obama och Vita Huset:

1a advent 2011

2009.

1:a advent 2009

Vi går way back nu hörni. Helgen den 1:a advent 2009 spenderade jag med två av mina då bästa vänner som ni ser på bilden. Den kvällen bilden togs lyckades vi ta in mig på krogen också, 17 år gammal. Jag hade förmodligen tur och 1. slapp visa leg och 2. min matte/idrotts-lärare jobbade inte som vakt den kvällen (haha). Minns jag inte fel var det även här jag första gången pratade med en viss kille som jag lyckades förälska mig i när våren kom… Dessa tider, fina minnen.

Men just söndagen och 1:a advent spenderade vi nere på stan och promotade vårt UF-företag (det var svinkallt):

1a advent 2009

2008.

1a advent 2008advent 2008

Jag och mina bästa vänner hade mer julmys än jag haft varken tidigare eller senare. Det bakades och pysslades, mystes och festades. Även om vi nog mest bekymrade om alla promenader vi behövde ta för att kompensera alla praliner. (Ja, det var en rätt tragisk tid att vara 16 och så missnöjd och besatt). Just 1:a advent tillbringades med skyltsöndag, fika på Andra Bullar som jag undrar om det var Alla Tiders som hette då(?) och så tvingade jag min mamma att köpa julskinka även om hon tyckte det var för tidigt. Jag skulle helst äta det året om.

Det var 6 års tillbakablick hörni. Min 1:a advent 2014 bestod som sagt av brunch, gym och ikväll blir det pepparkaksbak och tomtegröt till middag. Alldeles perfekt så. Hoppas er dag varit fin.

FÖLJ:

3 svar

 1. Åh, älskar meningen “det kändes som julen hoppade över mig”. Har känt så varje gång jag liksom inte kunnat vara hemma i Sverige under julmånaden.

  Förra året var jag dock i Macau och hade med min kille så det gjorde ganska mycket. Men jag hatar verkligen att vara borta över jul. Även om det i stora hela vart värt det att vara på utbytestermin etc. Men just kring jul så liksom känns det så himla tomt. Hehe.

  Såååå ska bli skönt att vara i Sverige helt enkelt:D

  Och såklart jag kommenterar på din blogg:P:P du var den första som kom utifrån. Alltså ej var från FB som började kommentera och följa min blogg. Hehe.

  Pusshej!

 2. Hej!
  Jag förstår din känsla. Detta är andra gången jag är i Sydafrika över december. Så det känns lite fel, men ändå så skönt! Tror faktiskt man behöver lite distans till det materiella Sverige under denna månaden.
  Visserligen började de med julgranar här i Kapstaden i okt, men ändå.

  Jag tror att det är svårt att försöka göra julkänsla när det är varmt.
  Men min pojkvän kommer över jul och nyår, så det ska bli så mysigt!
  Dagen till äta hägnade jag och en vän på en underbart vacker strand i 34 graders värme:)

  1. Hej! Ja precis. Det blir så fel när man är inprogrammerad att vinter = jul. Men jag hade också mamma som kom och hälsade på så det hjälpte lite :) du kommer ju också få chans att fira fler jular i Sverige så lika bra att njuta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.