Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

12 years a slave & The Great Gatsby.

Jag har sett två mäktiga filmer idag.

Vilken berörande film det var 12 years a slave. Det är kanske inte vad man ser på för underhållningsvärdet utan snarare för att få en rejäl inblick i vad som hände i världen under 1800-talet. Att slavar var accepterat under lagen. Usch, så ont det gör i hjärtat att se människor behandla andra människor som om de vore mindre värda. En otroligt bra film som speglade detta baserat på en verklig händelse och boken skriven av han som filmer handlar om. Min väninna påstod att hon aldrig blivit så uttråkad av en film, och en del sekvenser var kanske aningen långa, men syftet med filmen var ju inte riktigt att underhålla. Så jag ger den ett bra betyg!

The Great Gatsby var en kärleksfilm som fullkomligt föll mig i smaken. Så vackert med de stora festerna och kläderna! Så vackert med kärleken två människor emellan. Även om den slutade typiskt tragiskt så var den så himla bra. Och annat hade jag inte väntat mig.

Tippar på att de flesta av er redan sett den, och vill man inte bara kliva in i filmen och få vara med på Gatsbys gigantisk fest? Jo tack. Förstår att det blivit ett populärt tema på fester.

Japp. En filmdag med tanke på mitt mående. Har vid behov rört mig till badrum och kök, men annars krupit ner under täcket och kramats med min teddybjörn. Och tittat på film ja. Hur var er helg? Har ni följt OS? Det behöver man knappt om man tittar Facebookflödet då och då, bättre liveuppdatering hittar man inte. Men det var väl kul med guld? Hehe.

FÖLJ:

4 svar

  1. Gillade 12 Years A Slave just för att den tilläts vara långsam ibland. Ingen överdriven dramaturgi för att förstärka berättelsen; den fick stå stadigt på sina egna ben. Det var fint.

  2. Har tänkt i flera veckor att jag ska kommentera din blogg men har inte blivit så förrän nu! Kanske blev att jag gör det nu för att jag precis fick gåshud av dina senaste inlägg om kärleken. Den kanske kom för att jag sitter i ett iskallt rum i New Delhi, eller för att jag snart kommer få träffa min indiska prins igen! Känner igen mig i så mycket som du skriver, och för varje inlägg jag läser inser jag hur lika vi verkar vara! Snubblade över din blogg i början av året, och har vart helt fast sen dess. Du skriver otroligt fint! Krya på dig!

    1. Åh herregud vilken fin kommentar. Jag blev alldeles pirrig av att du är i Delhi och ska få träffa DIN prins igen. DU har också en indisk prins? Vill genast veta mer. Får läsa din blogg… :) Gud vad kul. Och tack för dina ord och kommentar. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.