Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Westerholmstigen i Nagu

Det här är ett tips (innan sommaren är över och förbi, löven har nämligen börjat inta någon sorts höstaktig färg?!) för dig som besöker Nagu och vill ta en kortare men tjusig promenad genom skogen.

Naturstigarna som finns lite här och var (som denna i Pemar) känns nästan lite underskattade.

Vad jag tycker är särskilt fint med dessa, och så även denna, är att de ofta är fulla av information om platsen och diverse sevärdheter längs vägen. Som den krater som bildades under andra världskriget av de bomber som tyskarna (visst var det tyskarna?) släppte när de just bombat Åbo och “hade några över”. Tanklöst, antar jag, släpptes de rakt ner i skärgården och som tur var klarades sig i alla fall människorna.

Annars handlar Westerholmstigen i Nagu mestadels om berättelsen om just Victor Westerholm som var en landskapsmålare från Åbo och hängde här i trakterna om somrarna.

Stigen är 3 km lång men med tanke på terrängen med lite uppför, spännande skyltar att läsa och en och annan vacker utkikspunkt så kan man räkna med att den tar ungefär en timma.

Den börjar vid Nagu torg och så följer man Nagu skärgårdsväg liksom ut ur centrum en bit innan man svänger in i skogen till höger. Och hamnar på så här fina stänger.

En trevlig promenad att gå om du har vägarna förbi här och vill lära dig lite mer om trakten.

Se fler naturstigar och leder i Nagu.

Läs mer om ett tidigare besök i Nagu.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.