Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Weekend i München: 5/5

Idag var en väldigt vacker dag! Ligger nu i hotellets säng för en sista natt på hotell i München. Men om några dagar får jag och pappa förflytta oss till ett hotell uppe i bergen så det känns rätt bra.

Så hur har vi tillbringat denna söndag i staden? Vi tog en lugn morgon innan vi åkte ut till Deutsches Museum. Det är faktiskt ett häftigt museum med massor av teknologi och vetenskap. Kan tänka mig att det är ett paradis för dem som är intresserad av sådant. Men jag själv? Jag finner väl psykologi och självutveckling mer intressant. Avdelning av kameror från alla årtionden var förstås spännande att se. Fanns en våning med flygplan också, det var en favorit för pappsen som en gång i tiden höll på att bli pilot.
20140413-224608.jpg

Vi har också besökt ett populärt café vid Gertnerplatz (tror jag det heter). För en cappuccino (för mig), en espresso och en öl (för pappa). Jag börjar också få bra grepp som staden efter dessa dagar då jag fått traska runt med min far som älskar att promenera! Det känns bra att få börja lära känna staden där man faktiskt bor lite bättre.

20140413-224555.jpg20140413-224603.jpg

Min indiska kollega och vän Himanshu bjöd på indisk lunch under den tidiga eftermiddagen. Så vi gick dit för jag ville verkligen smaka hans mat trots att vi hade reserverat ett bord för en restaurang lite senare. Jag åt givetvis med händer, for old times sake. Det var kyckling och ris, lite kryddigt och väldigt indiskt och gott. Himanshu, jag kommer gärna igen! Var även några andra vänner med där som jag tycker är hemskt trevliga att hänga med. Min pappa gillade dem också och tror det var ömsesidigt!

Sedan promenerade vi drygt fyra kilometer till BURGER HOUSE. Yumyumyum! Galet goda hamburgare och sötpotatis-pommes! Miljön vi kom in i var väldigt hipp och lite för hög musik för far min, men vårt bord var nere i källaren som var mer behaglig miljö. Så vi var toppennöjda.
20140413-224613.jpg

Toppennöjda med hela helgen faktiskt. Så mycket lyx att få ha pappsen här, här i München. Nu är jag stenpepp på några dagars jobb innan jag få bege mig till bergen och beundra naturen som jag inte fått göra på så länge känns det som.

Mina fina bloggisar, hur var er helg?

FÖLJ:

5 svar

 1. Helgen var grym men gick alldeles för fort, jag har inte samma fina bloggarrutin som dig än så jag får uppdatera imorgon istället :) Höjdpunkterna var dock en heldag på centralbadet i fredags med en bästis som fått det i present av mig, en sväng till stan i lördags för en tur i solen och Kungsträdgården med sambon och kvällen ute med honom och några vänner för lite rumpskakande igår kväll :)

  Måste för övrigt bara säga att jag Ä L S K A R din elefantring som du har på pekfingret! Blicken drogs direkt till den på den härligt våriga bilden på dig :) Får man fråga vart den kommer ifrån? ;)

  1. Gabriella – kul att läsa om din helg! Den lät faktiskt väldigt toppen den också :-) vad innebär Centralbadet??

   Åh du denna ring får alltid lika mycket uppmärksamhet och jag älskar den! Jag har nästan aldrig ringar, särskilt inte sånna man bara har ibland som denna. Men när jag hittade den förälskade jag mig på stört! Dessvärre var det på en marknad på universitet i Auckland NZ… ;-)

   1. Centralbadet är något supergammalt bad som ligger intill Drottninggatan i Stockholm. I alla rum är det supervarmt och skönt och till och med i den stora rundade simbassängen är det närmare 30 grader. Sedan fanns det även bubbelbad, extra varmt vanligt bad att sitta i, bastu och helt enkelt bara skönt. Extra trevligt var nog att det ingick lite mousserande i dagen så det blev en mysig start på helgen helt enkelt :) Men som ett finare bad ungefär?

    Haha, förstår detta! Insåg plötsligt att jag nog spanat in din ring tidigare och till och med kanske frågat, hehe men typiskt med vart du köpte den ;) Kul att din helg var så fin i alla fall! :)

 2. Men vilken myshelg! Min var också kalasbra, var ute och sprang i härliga vårvädret och en vin, tapas och barrunda med en fin vänn samt lite hemmapyssel hann jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.