Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vykort från Tammerfors / Finland

En vecka senare och en ny stad i Finland. I lördags fortsatte resan till Tammerfors och trots att jag började bli trött och lite sliten så tog nyfikenheten över. Hur är den här staden? Vad finns det att se och göra? Hur skiljer sig Tammerfors från Helsingfors, Åbo och Jyväskylä?

Vintern har tagit över här och det förhöjer verkligen upplevelsen. Jag kan ana att det är en cool stad sommartid men just nu är allting slående vackert. Med frosten på träden, de bitande minusgraderna och solen som förvandlar himlen till lätt rosa. Det går dessutom väldigt bra ihop med alla stadens tegelbyggnader (och färgglada trähus).

Tammerfors är omgivet av vatten så att det inte ligger vid havet glömmer man snabbt bort. Och det gör också staden vacker. På vintern är det perfekt för att åka skridskor och skidor på sjöarna.

Floden inne i centrum är inte lika bra för skridskoåkning men den är fin att promenera längs!

Hotellet vi bor på är Lapland Hotels och med snön utanför och jojken i högtalarna är det inte omöjligt att föreställa sig att vi istället befinner oss några hundra kilometer norrut.

Överlag har Tammerfors imponerat på mig och jag kommer definitivt komma tillbaka. Vintern var vacker men jag ser fram emot att få upptäcka staden sommartid också. Och jag ser fram emot att berätta mer om Tammerfors för er också och om allt vi gjort här. I morgon tar jag tåget hem till Helsingfors igen.

FÖLJ:

14 svar

  1. Haha min tanke när jag läste din kommentar var ÅHNEJ VAD HEMSKT – tur att du såg sen att det var grenar och snö och ingen skräckberättelse ;)

  1. Tack Helena, det var så himla fint i Tammerfors under våra dagar där – om än aningen kyligt ;)

  1. Tack Jarina! Efter att ha upplevt Tammerfors kan jag verkligen förstå att man tycker det. Flera fina platser att upptäcka :) Åker gärna tillbaka och ser staden under andra årstider också.

 1. Jag har aldrig tänkt på Tammerfors som en intressant stad faktiskt, har bara bytt tåg där otaliga gånger och sovit en natt på vandrarhem då jag skulle ta flyget från Tammerfors flygplats följande morgon.. Det är allt jag sett av staden, så ser fram emot ett mer fördjupat inlägg :)

  1. Nämen! Då kan jag verkligen rekommendera att stanna till här lite längre och uppleva staden närmare. Ska skriva ihop en liten guide som kanske kan inspirera dig att ta steget och åka hit på en hel weekend ;)

  1. Åh, kul! Förhoppningsvis blir du inte besviken. Det ligger väldigt centralt och bra också. Om du inte provat kaffeost förut så kan du testa det på hotellfrukosten ;) Det kallas ”brödost” i Finland och är gott att äta med hjortronsylt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.