Jennifer sandström

Visionboard inför hösten

När det blev lördagseftermiddag och jag insåg att jag inte hade några planer alls för kvällen så kände jag hur det var ett perfekt tillfälle att äntligen sätta mig ner och göra en visionboard. Det är en sån sak som jag älskar att göra, men har svårt att hitta både tid och lust för. Nu plötsligt infann sig bägge, också väldigt lägligt såhär inför hösten. Det var dessutom ett par år sedan jag gjorde en visionboard så det var om inte annat på tiden.

En mysig aktivitet och en bra grej för att nå sina mål, typ.

Varför göra en visionboard?

Det kan förstås vara en snygg detalj att ha vid sitt skrivbord, men ärligt talat har de flesta av mina varit tidigare visionboards varit ganska fula. Den här gången blev jag dock förvånad själv över hur bra jag lyckades. Haha. Jag är kass på att skapa vackra/kreativa saker så när det blir någorlunda fint blir jag SÅ nöjd!

Men, det finns fler anledningar:

* För att lyckas med allt det där du drömmer om – måste du formulera drömmarna! Genom att tydliggöra dina mål så pass mycket att du har dem nedskrivna, och även illustrerat genom bilder på en visionboard, vet du vad du strävar efter.

* Hela processen av visonboard-skapandet är lite som att visualisera. Du funderar över vad det är du vill, letar fram passande bilder, ord och meningar och pusslar ihop allting. Att visualisera handlar mer om att faktiskt föreställa sig själv framme vid målet, men att sitta ner under några timmar gör att målen får tid att liksom växa fast med sina rötter starkare inom en (haha, flummigt?) – men ni förstår vad jag menar?

* Och så det tredje som är den största skillnaden mot att bara formulera sina mål: du får allting samlat på en tavla, en visionboard, som ständigt påminner dig om vart det är du vill och är påväg!

Tips: spara tjusiga gamla tidningar (även finare reklamtidningar) tills nästa gång du vill klippa och klistra ihop en visionboard! Jag har sparat tidningar på svenska, engelska och finska – som jag egentligen inte skulle vilja läsa igen och som nu är perfekta att klippa i. Har också sparat olika reklamblad från till exempel resemässor och event (perfekt ju med tanke på mitt reseintresse).

Köpte också hem minsta flaskan med cava för att göra den här stunden ännu lite lyxigare.

Marimekkokartongens ena sida blev perfekt underlag till min visionboard. En god anledning till varför man alltid bör spara en bra kartong ;) Om du inte har en kartong fungerar en sida från en papperspåse utmärkt.

Det finns inget så häftigt som att se tillbaka på en gammal visionboard och se hur mycket av sakerna som faktiskt slog in. Jag har alla mina gamla sparade och varje gång jag plockar fram dem och ser allt jag drömde om då blir jag alldeles varm i hjärtat. Så när jag klipper och klistrar med mina drömmar slås jag alltid av tanken be careful what you wish for.

Min visionboard 2018/2019

Trots att jag är öppen med det mesta så känns det nästan för privat att visa upp hela min visionboard. Det är liksom en spegel av mina innersta drömmar. Eller okej, kanske inte fullt så, men nästan. Fast fördelen med att använda sig av bilder är att det inte alltid är tydligt för någon annan vad just den bilden, eller kanske en mening/ett citat, betyder för mig. Och jag har lyckats ganska bra med symboliken den här gången.

Så, här får ni en glimt i alla fall.

Hade turen att solen lyste in och bjöd på ett tjusigt och artsy motljus samtidigt som jag skulle ta bilden. Och hade råkat placera visionboarden helt perfekt där på skåpet.

Jag samlar både mål för karriären och privat. Allting får ta plats här!

Nackdelen med ett begränsat utbud av tidningar är förstås att det som kommer upp på tavlan baseras på vad som hittas i tidningarna, men det gör inte så mycket. Oftast lyckas man hitta sådant som symboliserar det viktigaste, på ett eller annat sätt. Det kan också egentligen bara vara saker som är fina och som inspirerar en. 

The little things that matter.

Så, tips! Gör en visionboard – du kommer inte att ångra dig.

Du kan också passa på att bjuda hem några vänner, be alla ta med sig ett par tidningar var, ordna med något att göra visionboarden på, lim, saxar, och kanske lite vin (eller bubbel!) så blir det en perfekt aktivitet att göra tillsammans.

FÖLJ:

13 svar

  1. Jag har ju redan gjort en :D Haha. Men något i stil med att sätta mål i alla fall – jaa!

  1. Bubblet tillför absolut ;) Planera in en visionboard-dejt med Vilse eller någon annan kreativ själ så blir det av!

 1. Vill också göra något liknande men är inte så bra på det här med skapande med händerna. Kanske jag ska få till detta iaf ;) Annars kanske jag gör en skriftlig visionboard? Har så mycket lättare att vara kreativ i skrift :D

  1. Men du, vet du hur sämst jag är på att skapa med händerna? Här behövs ingen talang ;)

  1. Tack Christine! Nästa lediga kväll får du ta tillfället i akt ;) Se det som en utmaning. Vill se det på bloggen sen! Och köp bubbel också ja, haha.

 2. Härligt! Jag fick göra en visionboard för flera år sen när jag tog några tillfällen för utveckling hos en mental tränare. Det var verkligen intressant, skulle gärna göra en igen men har inget material att utgå ifrån just nu.

  1. Vad spännande att gå hos en mental tränare. Lyssnade precis på Olof Röhlanders sommarprat och jag tänkte just att det skulle vara så nice att ha någon som kunde coacha en mentalt.
   Menar du att du inte har några tidningar att klippa från? Man kan alltid köpa några på loppis/second hand :)

  1. Blev först rädd när jag såg alla stora bokstäver och tänkte NU ÄR NÅGON JÄTTEARG! Men du var bara jättexalterad, haha. <3 Det måste du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.