Jennifer sandström

Caféfrukosttips + 2 museum

En ledig helg med tid för att upptäcka Helsingfors.

Min lördag började med att jag cyklade in till Helsingfors för att äta frukost med Kathrin. Det är ännu en egenföretagarvän jag har här och hon är precis som jag inflyttad till Finland, men från Luxemburg. Vi pratade om sommaren, semestern och stressen som egenföretagare. Ska försöka planera in fler jobbdejter med Kathrin framöver!

Hon bloggar för övrigt på engelska (tips!) och är duktig på att dela med sig av Finland-tips.

Frukostcafétips i Helsingfors

Det var här på ganska nyöppnade Green Hippo Café som vi åt frukost. Och alltså, damn vad prisvärt. Jag är så van att betala över 15€ för frukostar och alltid över 20€ för bruncher i Helsingfors. Men jag valde deras Combo Bombo med chiapudding (toppad med granola och blåbär), ostsmörgås (mörkt rågbröd, ost och grönsaker) och kaffe – för 7,5€. Trodde att vi dött och hamnat i himlen. Det var riktigt bra kvalité på frukosten, ingenting de bara slängt ihop. Så kan rekommendera det!

Två tips på museum i Helsingfors

Sen mötte jag upp min loved one på Granö där Didrichsens konstmuseum ligger. De har just nu en utställning av Svenskt Tenn. Så mysigt att gå omkring bland de vackra möblerna och designprylarna. Intill det här museet ligger också Villa Gyllenberg, ett annat museum vi också passade på att besöka. Båda villorna är, förutom sina utställningar, intressanta och sevärda i sig. Översta bilden är tagen utanför Villa Gyllenberg, så det huset ligger också väldigt fint vid vattnet.

Svenskt Tenn på Didrichsens museum. 

Svenskt Tenn.

Villa Gyllenberg. Är ni som jag när ni besöker vackra hus och drömmer er bort till hur det skulle vara att bo så? “Här skulle jag ha mitt kontor…”

I Villa Gyllenberg finns en stor samling med tavlor som paret som tidigare bodde där samlat på sig under åren (de skapade en stiftelse och skänkte sedan allt). Just nu fanns också en tillfällig utställning med ett gäng skulpturer av Wäinö Aaltonen som är Finlands kanske främsta skulpturkonstnär.


Att vi i vintras bestämde oss för att införskaffa museikortet kan ha varit årets bästa beslut. Det är så skönt att bara kunna vandra in på museerna utan att tänka hmm, är det värt det? Svaret på den frågan blir nämligen alldeles för ofta att jag inte tycker det känns värt det.

Ett annat museum jag är nyfiken på här i Helsingfors är det Fotografiska Museum som finns. Har inte varit där ännu men det får kanske bli nästa museum jag besöker!

Läs också: ett besök på Botaniska Trädgården i Kaisaniemi

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.