Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

vintern och våren 2012

Det här blivit dags att blicka tillbaka på det gångna året och skriva en liten årsresumé. Jag har rest runt och flängt en himla massor i år, ska försöka få med det huvudsakliga i stora drag. Kanske kul för er att läsa, men framför allt för mig för att påminna mig själv om allt jag upplevt och lärt mig det här året!

Jag börjar året i New York, bra start för ett bra år kan man tycka.

Den 1:a januari har jag även min värsta filmupplevelse någonsin. Vi ska flyga till Kanada tidigt på morgonen nästa dag och ska åka till flygplatsen vid 03-tiden. Därför går vi och ser en IMAX-film klockan 23.00. Trötta och bakis efter nyårsfesten… Mer om det här i ett gammalt blogginlägg! Utöver det är NYC helt jäkla underbart, här skulle jag kunna bo känner jag och vi har en fantastisk vecka med “I need a dollar” som soundtrack och det följer med oss till Kanada…

Några timmar senare hoppar vi på ett plan. Vi är så himla trötta och på bussen från Vancouver till färjan som skulle ta oss över till Victoria där vi skulle tillbringa kommande fyra månader, säger jag till Fredrika “om jag inte hade haft dig nu, så hade jag vänt om”. Fedrika håller jag hårt i hela tiden i Kanada, vi sitter ihop likt ett siamesiskt tvillingpar. Och det är oftast väldigt roligt. Jag är än idag väldigt tacksam för vår tid där och för att ha haft Fredrika så tätt vid min sida.

Glada i vår skoltröjor!

Allting är nytt och spännande i Victoria. Och det regnar, massor. Bergen reser sig över allt tillsammans med det hav som breder ut sig. Mina ögon blir direkt hjärtformade av de vackra landskapen. Vi missar vårt intro-möte på skolan men kommer snabbt in i allting ändå. Och här lever vi som i en liten värld på campusområdet och fascineras ständigt över allting. Att alla använder ryggsäck. Att en organiserad grupp varje onsdags samlas i en cirkel utanför vårt fönster och exakt 4.20 (eftermiddagen) skrek “FOUR TWENTY” samtidigt som de puffar på en joint. Hur häpnadsväckande kanadensarna tycker det är med snö. Men att de ändå springer omkring i shorts och flipflops och utan jackor när de festar… Och så hänger vi mycket på gymmet, det gör vi egentligen hela vår tid i Kanada. Det går jämt ut med all Ben&Jerrys glass som vi äter i vårt lilla pörte, framför en film. Det är många filmkvällar, de kvällar vi inte dricker vin ur plastmuggar, shottar tequila på någon av stans trevliga klubbar och flirtar med charmiga kanadensare…

Vi lyssnar på Wild Ones med Flo-Rida och Pursuit of Happiness, både på gymmet och på dansgolven. Även mycket dubstep är populärt blandat i spellistorna tillsammans med Lana Del Rey.

Dessutom besöker vi Seattle för en helg och skidorten Whistler en helg senare. Det är mycket resande och mycket kul. En del festande. Januari är en bra månad. 

Shopping in Seattle.

Vi umgås en del med andra utbytesstudenter och lär känna världens bästa Frida. Sjuksyrra-studenten från Jönköping som vi behövde åka ända bort till Kanada för att hitta. Vi har sleep overs och festar en del ihop och hittar på lite bus.

Och när vi får terminslov så åker jag och min sambo till KUBA. Det är ballt. Och väldigt skönt i solen. Det gör vi en film om också. Titt som tätt gör vi fler weekendresor, till friluftsbyn Tofino (en mysig bilresa där vi skriker ikapp till de absolut bästa power-balladerna… väl framme, åker vi på val-safari och badar i varma källor ute i ingenstans) och Vancouver för att se på NHL… Alltid något nytt och spännande att se fram emot! Det är svårt att försöka leva i nuet samtidigt som jag får beskedet om att jag kommit in på skolan i Nya Zeeland där jag ska börja i juli.

I april lider terminen i Kanada mot sitt slut. En termin med hyfsat mycket plugg, många resor, skratt och tårar, nya bekantskaper och många erfarenheter rikare. Vi sticker till San Diego för drygt en vecka för att kicka igång sommarlovet. Shoppar, doppar tårna i Stilla Havet, sitter på balkongen och ser delfinerna som hoppar och vilar upp oss för hemresan som går via två dagar i Vancouver innan vi får resa hem till Sverige…

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.