Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vi behöver inte vara rädda

När polisen höll sin presskonferens nu under kvällen var det polisen i mörkblått till vänster som uttryckte sig skickligast av alla jag lyssnat till under hela kvällen.

“… man behöver inte vara rädd. Man ska inte ändra sin livsstil. Man ska leva sitt liv precis som vanligt. Man ska inte låta angrepp av det här slaget göra oss rädda.”

Visst är det obehagligt, livet är obehagligt emellanåt. Och det är rätt absurt att människor utför terror av denna typ. Lika absurt som att krig varit ett stående inslag i alla dagstidningar så länge det funnits tidningar eftersom krig funnits så länge det funnits människor på vår jord. Allting går inte att förklara och det är inte allting som vi kan förstå. Och vi behöver inte göra det, antar jag.

Men jag vill lyfta upp det faktum att vi inte behöver vara rädda, och att världen fortfarande är vacker. Kom ihåg det. ♥

FÖLJ:

10 svar

  1. Kloka funderingar du har. Terror och krig har alltid funnits och kommer också att finnas i framtiden men risken att råka ut för detta är ändå ytterst liten i Norden. Huvudsaken är att vi inte låter oss påverkas av dessa händelser i främlingsfientlig eller rasistisk riktning, något som terroristerna och rasisterna har som ett gemensamt mål.

  2. Ja det är svårt. Det här med rädsla. Rädslan är ju inte rationell även om den kan botas av rationella argument såsom att det troligen är större risk att en dör när man är ute och cyklar än av en terrorattack. Men även om det är så, är jag rädd för terrorattacker, folksamlingar, flygplatser men inte för att cykla.

    Men jag påminner mig och jag vandrar vidare på denna jord med just den insikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.