Jennifer sandström

Veckans planer – v. 21

Har en bra känsla inför den här veckan. Efter att ha lyssnat på motiverande poddar under helgen har jag liksom fått en bra och positiv start. Tycker ni det är lätt att fastna i negativa vanor? Jag tycker det är fascinerande hur vi styrs av våra tankar – och framför allt hur vi kan styra våra tankar. Och den här veckan satsar jag på att göra just det – ta tillbaka kontrollen lite över min vardag. Hitta tillbaka till rutiner jag mår bra av osv (så klyschig).

Två saker jag vill göra som får mig att må bra:

* Utmaningen: 7 dagar utan att klaga
* Börja mina morgnar med en promenad

Två saker jag är tacksam över:

* Spotifys erbjudande om 3 månader premium för bara 10€. Det är en sån vardagslyx att inte ha premium men att unna sig det emellanåt. Och jag vet vad ni tänker: hon måste vara den enda svensken i världen som inte alltid har spotify premium. Japp.

* Vädret. Sommaren. Ljuset. Solen gör så mycket gott för själen. Och det är lättare att vakna på morgonen.

Så, låt oss ta en titt på mina planer för den här veckan.

Veckans övriga planer


MÅNDAG: Lite allmänt med mejl och blogg – inte något särskilt inplanerat. Kommer bland annat inlägg i veckan om kollegor VS konkurrenter, och en intervju med mig.

TISDAG: Åka ut till Kugges land, där vi hade vårt sagolika blogathon om ni minns. I födelsedagspresent fick jag nämligen av Kugge en workation. Såhär skrev hon: “jag lagar mat, värmer bastun och håller käft så du får jobba i lugn och ro“. Åh!

ONSDAG: Vi sover över ute på landet. Förhoppningsvis börjar vi även här dagen med en morgonpromenad och fortsätter med jobb tillsammans. Har också signat upp för ett webinar om vanor.

TORSDAG: Skulle ha spelat in podd med Malin, men vi fick skjuta på det till nästa vecka. Blir nog basic jobb denna dag. Och på eftermiddagen en föreläsning om public speaking med min kompis Tanja.

FREDAG: Friday oh Friday. Inga särskilda planer förutom att åka ut till Mumins föräldrar ute i skogen på kvällen. Tillsammans med hans bästa vän och hans tjej. Tyvärr missar jag dock Corinnes kalas på lördagskvällen.

Planerar också att dricka mitt kaffe svart. Dricker ofta med mjölk i, men det är ju bara en vanesak.

Och har du några fina planer i veckan?

FÖLJ:

22 svar

 1. Men visst är det trevligt med lite small talk, alla inlägg behöver inte vara djupgående och tunga. Jag tycker du har god variation på din inlägg.
  Oj, ingen Spotify? Hur klarar du dig då? Själv har jag Spotify Ultimate som inte längre går att beställa. 4,99 euro i månaden men då kan man inte ladda ned musik till egen dator och lyssnar jag via mobilen som kommer reklam ibland. Överkomligt.

   1. Asch då, det hade varit trevligt att gå på!!
    Men det kostar bara 5€/månaden ditt Spotify, eller??

  1. Tack PJ för feedback – uppskattar det! Och bra att veta :)
   Haha – jag lyssnar ju på Spotify, men deras gratisversion. Kanske stör inte reklamerna så mycket pga finska så ser det som en inlärningsmöjlighet ;)
   Oj – ultimate, när/hur/var fick du tag på den?? Lät som en bra deal.

 2. Låter som en bra vecka! :) Jag började med lite träning igår, efter evighetslångt uppehåll, så det kanske får tas som en bra början ;) I övrigt blir det en del jobb i veckan, vilket bland annat innebär att göra intervjuer, och på fredag åker vi ut till en liten ö i Mälaren där Peter ska jobba med att bygga ett hus …

  1. Låter som en bra början indeed! Uppehåll blir det ju ibland. Jag har haft samma men det går bra med mina morgonpromenader nu!! :)

   Vilket spännande helguppdrag (eller förmodligen längre om det är ett helt hus??) ute på en ö.

 3. Hahaha tänkte exakt det där med spotify innan jag läste vidare. Är inte Spotify vanligt i Finland? Hur lyssnar finskar på musik? Kan det vara så att det finns något bättre än spotify? Frågeinlägg kanske? ;)

  1. Spotify är såååå vanligt i Finland :D Och de flesta lyssnar med Premium, det är väl bara en budget fråga haha. Lyssnar tex med gratis Spotify för är studerande o sätter istället pengarna på Netflix istället för att sätta pengar på båda tjänsterna :)

  2. Hehe vad bra att Jemina svarade här redan. Spotify och Spotify premium är förstås supervanligt i Finland. Precis som i Sverige skulle jag säga! ;) Tyvärr inte mer spännande än så, haha.

 4. Jag har haft premium i eviga evigheter men sen i vintras har jag det inte. Har märkt att det gjort att jag lyssnar mer på pod (gärna dokumentärerna från sveriges radio) och mindre musik. Oftast får musik bara stå på när jag är på jobbet.

  Den här veckan är extremt inbokad för att vara jag (numera, försöker ju trappa ner!). Men idag ska jag flyga med en vän, i morgon är det bokklubb och på torsdag styrelsemöte (jag är ordförande). På fredag tar jag tåget till Hässleholm vid sextiden på kvällen eftersom jag ska döma där hela helgen. MEN. Jag har bokat bastun på hotellet när jag kommer fram på fredag så jag ser fram emot den lyxen!

  1. Var det en slump att du avslutade eller hur kom det sig? Jag kan inte riktigt minnas, men undra om det var när jag såg vad jag totalt betalat för Spotify under min livstid… Kan ha varit då jag fick för mig att sluta med det ett tag, haha!

   Och flyga, vad då för något? Älskar att du bokat bastun på hotellet redan i förväg! ;)

   1. Nja, det var nog inte en slump, mer en “nu ska jag försöka dra ner på kostnader, vad kan jag dra in på”. Tänkte testa en månad men det fungerar ändå såpass bra att jag inte känner att jag MÅSTE ha det längre.

    Jag kind of dejtar en kille som har flygcert. Det var… lite tråkigt, och lite häftigt när han lekte lite med planet. Ett sånt där pyttelitet tvåsitsigt. Trodde jag skulle vara mer rädd, men det var jag inte. När vi bara körde var det rätt trist, det känns ju som det går så långsamt när man flyger du vet? Det känns så även i ett litet plan på inte så jättehög höjd.

    1. Nu känns det som att jag svarar på dina kommentar om 1000 olika saker samtidigt, hehe. Det här var ju dock den mest intressanta av dem alla. Vilken tur att du inte är en sån som blir åksjuk, det hade nog jag blivit när ett sånt litet plan “leker” – hade nog snarare älskat att det var just så tråkigt ;) Spännande grej i alla fall, låter ju lite som en drömdejt.

     1. Mm, han varnade för åksjuka men jag blir varken åksjuk eller sjösjuk så jag var inte så orolig. Fick lyfta blicken ibland bara och titta på horisonten istället för att försöka känna igen byarna vi flög över från luften :)

      Jo, man kan väl säga att det var en drömdejt :) Väldigt ovanlig dejt iaf!

      Märker att du har “ta hand om dina kommentarer på bloggen”-tid på din arbetsdag just nu ;D

      1. Åh vad skönt. Är lite avis. Jag blir sjösjuk också om det gungar för mycket – och somnar eftersom det är kroppens reaktion.

       Haha och det stämmer – har haft ovanligt duktiga bloggläsare som kommentarer massor de senaste dagarna. ;) Hur roligt som helst.

  1. Åh – menar du alltså att du inte alls lyssnar på Spotify? Alltså inte ens gratisversionen??

   1. Ja precis. Musik har aldrig haft någon stor inverkan på mitt liv, har aldrig kunnat plugga till musik tex, aldrig suttit och analyserat texter ut och in osv osv, som jag antar att många gör. Nope.
    Gillar att lyssna på poddar dock :)

  1. Är det sant?? Haha. Tror faktiskt inte själv jag tycker det är den roligaste typen av inlägg ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.