Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Balkongfix & biomys

Har du haft en bra helg? Min har varit en typiskt välbehövlig helg, med vila, balkongfix och kärlek. Har egentligen varit obefogat stressat på senaste. Känt att herregud sommaren är snart över trots att den just börjat. Typ varit inne i någon sorts negativ spiral. Så vill vi ju inte ha det. För att åtgärda saken har jag lyssnat på så himla många poddavsnitt av olika peppiga karaktärer.

Men såhär såg min helg ut i alla fall.


När det blev fredagskväll och min jobbdag var över hoppade jag på min cykel och cyklade in till Helsingfors. Vi svenskar som bor i den här staden skulle träffas på en bar. (Det blev Huutokonttori Kanttiini, som jag tipsat i mitt inlägg om barer i Helsingfors.) Jag tror att jag bara varit på en träff tidigare?! Ångrade inte att jag tog mig dit. Det var till och med ett gäng nya som flyttat hit de senaste månaderna. Så trevligt. Nästa planerad träff är givetvis på Sveriges nationaldag.

Klockan elva cyklade jag hem och tänkte att fan sommaren, vad du är fin. Att få cykla en halvtimma vid havet, över broarna, i solnedgången. Ja tack.

Från Hagalund där jag bor in till Helsingfors tar det ungefär en halvtimma på cykel. På den vägen passerar man bland annat över två broar vid havet. Ofta väldigt vackra vyer.

Under lördagen tömde vi vår 16 kvadratmeters-balkong (som i klassisk balkonganda lyckats bli ett tillfälligt förråd) och skrubbade rent den, inhandlad olja för trallen och åkte och scoutade balkongmöbler. Ett pågående projekt det här. Så ja, to be continued.

Vi fortsatte under söndagen men jag passade också på att ta en promenad och städa lite annat (t.ex. den disk som behövdes handdiskas då var diskmaskin gett upp). På kvällen struntade vi i alla måsten och ägnade tid åt varandra. Cyklade till bion här i Hagalund, som är den absolut sötaste jag vet. Det var vi och massor av äldre damer och herrar som var där för filmen Huset vid havet (La villa), en fransk, ganska fin film.

Kino Tapiola. Och jag på min Peugeot. 

Hur var din helg?

FÖLJ:

6 svar

 1. Åh är det inte typiskt svenskt / nordiskt att bli lite stressad över sommaren? Man känner att man måste maxa och vara ute precis heeelaaaa tiden. Men ack vad dessa varma, ljusa kvällar är magiska!

  Låter som en mysig helg och jag ser fram emot att se lite bilder från hur det blev på balkongen sen :D

  Själv har jag äntligen bouldrat ute för första gången och det var så härligt! Har även övat lite gitarr och ätit middag i skogen medan solen gick ner över stan.

  1. Åh wow, grattis till första bouldringen utomhus! Var det läskigt?

   Och ja, det var nog den där starten också att jag började allt med att vara sjuk genom sommarens första dagar?! Haha. Ska tänka på att det kommer fler somrar, istället för att stressa ;) Eller att man alltid kan dra till diverse varma platser jorden över om vintern nu skulle bli olidlig.

   Ha en fin vecka vännen <3

 2. Åh, känner så igen det där med att sommaren är ju snart över! Men det är den ju inte, kan ju vara jättefina dagar in i september och det är ju bara maj ännu. Sommarloven har ju inte ens börjat ännu :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.