Jennifer sandström

Veckans frukost- & gröttips: blåbär

God morgon. Måndag igen mina vänner och varför inte börja veckan med en bra start och äta havregrynsgröt till frukost? Jag tänkte att vi tar del av ännu ett frukosttips den här veckan och ytterligare ett gröttips.

Gröt med blåbär

Nu har jag varit några dagar utan gröt – det gäller ju att inte föräta sig. Men min senaste upptäckt i grötvärlden är BLÅBÄR. De bästa blåbären är förstås de man plockar själv i skogen. Fast om jag ska vara helt ärlig är de godast blåbären faktiskt de gigantiska jätte-blåbären – som man tyvärr inte kan plocka själv i skogen. Men de brukar finnas i en frysdisk i någon matvarubutik!

Det bästa när du blandar ner blåbär i gröten medan den kokar är att du inte behöver tina dem i förväg eftersom de blir tinade och varma i lagom takt tillsammans med gröten!

blåbär gröt
Blåbärskälla: här.

Glöm inte ägget i gröten och alla andra tillbehör du önskar (kokos, nötter osv.) Apropå tillbehör till gröten, vill så gärna köpa chia-frön men herregud, de är rätt dyra?! Ni som äter de, HUR bra är dessa frön? Och är de värda sitt pris?

Om ni missade förra veckans tips hittar ni det här: avokado- och banangröt!

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag klarar mig inte heller utan min gröt pa morgonen. Tror det är vi skandinaver (o skottarna förstas) som är de största gröt-ätarna i värden. Det där med ägg-tricket lärde jag mig bara för nagra mander sedan. Huur har jag kunnat ga 25 ar utan att nagon beibring:at mig detta tidigare?! Kokosflingor o hallon är ocksa bra gröt-pimpar-tips =)

    SV: Sa klart i Wien blev det en Apfelstrudel =)
    Vad skönt att du har dina föräldrar i ryggen! Blir ju sa mkt lättare att ge sig ut pa äventyr om man kan göra det utan att känna daligt samvete. Mina föräldrar är nog ganska lika dina. Saklart de gärna skulle vilja ha mig närmare, samtidigt vill de att jag ska ma bra, o de ser att jag mar mkt bättre da jag kommer utomlands; kan som vara mer avslappnad, mer mig själv. Vet inte varför, kan inte förklara det. Kanske du känner igen dig? Däremot tror jag (kanske framförallt mamma) det kanske blir lite annorlunda om jag en gang skulle fa barn. Meen, det far vi lösa den dagen helt enkelt =)

  2. Ja, fan Chiafrön är fan svindyrt. Dock använder man väldigt lite. Jag kanske använder en tesked i gröten så håller länge (köpte en mindre påse för kanske 60 kr).

    På grund av att man oftast tar så lite så är det värt det men hade man liksom använt en halv dl varje gång hade jag nog inte köpt det:)

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.