Jennifer sandström

Världens bästa vinterskor?

Inlägget med tips på bra vinterskor innehåller annonslänkar

Helgen när mamma och mormor var här så köpte jag nya skor – kanske världens bästa vinterskor. Den underbara känslan av nya skor alltså. Och känslan av att gå i dessa godingar är helt underbar – det känns för första gången någonsin som om jag går i ett par riktiga skor. Samtidigt i en röd villa i Gällivare sitter pappa just nu och tänker “äntligen har hon vuxit upp och insett detta, märkligt att det skulle ta nästan 23 år!”

Bra vinterskor vs. sneakers

Jag har i ett par månader grubblat över vinterskor och tillslut kom jag fram till att det är värt att slå till på dessa kängor nu. Särskilt när jag gick med mina sneakers i den nyfallna snön som kom och försvann – så kände jag att shit det här går ju inte.

Så ett par Timberland-vinterkängor rikare, och några kilon lyckligare, blev jag!

Världens bästa vinterskor: en recension av vinterkängor från Timberland

Skorna är dessa: Timberland 6″ Premium boots i färgen rust nubuck, alltså den mörkare färgen och inte den klassiska gula. Otroligt nöjd med det färgvalet för övrigt. Modellen var överlägset den som satt bäst på min fot också! Testade nämligen en annan variant av Timberland och barnskon (för övrigt ett tips om man vill komma undan billigare: Timberlands barnskor finns upp till rätt stora storlekar och är som sagt betydligt billigare!).

Här finns Timberland-kängorna i svart.

bästa vinterskor
Timberland kängor dam

Timberlands skor finns också i många andra modeller.

Vad kostar Timberland-kängor?

De kostar som sagt lite mer såklart, men jag kände att kosta vad de kosta vill – jag ska ha bra skor! Jag betalade 1800kr för dessa vinterkängor. Men det är också vad de utlovar sig för att vara VINTERSKOR. Jag är så trött på att inte bara frysa om fötterna men också halka fram i något halvdant som inte pallar varken regnet eller snön.

Var kan man köpa Timberland-vinterskor?

De säljs i lite olika butiker och på nätet kan man kanske hitta dem något billigare? Jag köpte de i alla fall från Timberlands egna butik som vi fann när vi var i Tapiola (i Esbo, en del av Helsinki) och de verkar som om de blev 100kr billigare att köpa i Finland jämfört med i Sverige – tjoho!

▷ Du kan köpa dem här hos Outnorth.

Timberland för herr finns här!

timberland vinterskor

Är det modernt med Timberland-skor?

Jag måste säga att det är lite lustigt att jag fick för mig att köpa dessa skor just detta år. Nu har jag visserligen inte hängt i skobutikerna under hösten/vintern de senaste åren, men har inte Timberland-kängan blivit mer poppis just i år?

Plötsligt såldes den liksom inne på Nilson och det har jag inte sett tidigare – men det kanske bara är jag som varit ouppmärksam? Jag hade i alla fall inte sett någon bära skon och jag läser ju inga modebloggar/magasin, utan tänkte bara – fasen dessa skor måste jag ha för i år vill jag ha bra vinterskor! Särskilt med tanke på att vi ska besöka Gällivare till nyår, ja ni hörde rätt – VI ska upp till GÄLLIVARE. Wah, kommer vara ett år sedan jag var där sist. Och dessa skor behövs där uppe vill jag lova.

vinterskor kängor

Upp till bevis säger jag bara kära kängor! Ta mig genom regniga gator i söder och den djupa snön i norr. Och kanske det viktigaste, hoppas ni håller för några vintrar – det skulle uppskattas. Vi kan också hoppas att jag inte tröttnar – så får vi se om ni möjligen är världens bästa vinterskor?


2021: Kommentar till recensionen – är Timberland-skor av bra kvalité?

Uppdatering, hösten 2021: Nu är det dags för skorna att segla vidare på sitt äventyr och i år kommer jag, efter 7 trogna vintrar, investera i de här nya vinterkängorna.

Uppdatering, hösten 2020: i år plockar jag fram mina Timberland-kängor för 7:e året i rad och de är fortfarande i bra skick. Det är ganska markerade just där ovanpå foten där foten böjs när man går, men i övrigt hela och håller värmen. Kom ihåg att ta hand om dina Timberland-skor för att de ska hålla sig och vara fina vinterskor vinter efter vinter. Jag har en liten kloss som jag tar bort smuts/fläckar med och impregnerar sedan med en vanlig all around-spray.

Måste dock säga att jag kanske inte tycker det är världens bästa vinterskor, men det är en vintersko som passar bra i stadsmiljö! Så om du vill ha varma fötter i en storstad: köp Timberland, men ta inte med dem på skoterturen i fjällen ;) Och de är ett par vinterskor med bra kvalité, vilket är ett stort plus!

FÖLJ:

15 svar

 1. Utsagan om mig i första stycket var helt korrekt. Huvudet på spiken! Välkommen till vuxenvärlden. ❤️

 2. Helt klart ett bra skoval! Jag har också ett par kängor av dessa fabrikat o galaxer i mina braxer vad nöjd jag varit med dem. Visst, de var lite dyra, men samtidigt plockar jag iår fram dem för tredje säsongen. De har skyddat mig från både fukt, kyla och väta. Därtill bekväma (… efter att jag gått in dem så härda ut!) och snygga! Haha, låter typ som jag är sponsrad av Timberland men det är jag ikke ;-)
  Spännande med Gällivare! Är det lite av en nyårstradition? Hur länge stannar ni där?

  SV: Egentligen är bilstandarden här rätt snarlik Sverige, kanske till och med ett snäpp under. Och så kör det mindre Volvos på gatorna, av förklarliga skäl kanske =) den mest lyxbil-täta staden jag sett hittills är nog Düsseldorf. Där tyckte jag det var Porschar och Ferraris om vartannat. Men så har jag varken varit i Monaco eller i Luxemburg heller ;)

  1. Haha jag kände mig också sponsrad av Timberland med detta inlägg – I wish! Glad jag blev av att höra att just du trippar runt i dessa skor också! Måste dock säga att jag tyckte de var sköna från dag 1? Så nu blir de väl bara ännu skönare ju mer jag går in dem, hoppas jag :)

   Glömde ju svara på detta tidigare. Har inte många traditioner gällande högtider alls faktiskt. Föräldrar på olika håll i landet numera, jag som t.ex. förra julen var i Indien, nyåret innan det hemma, men 2012/13 var jag i NYC. Men det här får kanske bli en ny nyårstradition! Dock är Gällivare att föredra under påsken… Vi blir en vecka :) Och 4 dagars restid, haha…

 3. Sorry Timberland går inte alls i samma klass som tyska och östrrikkiska och schweziska märkena. Min favorit är den tyska skon Hanwag Canto som är en ganska lätt halvhög känga i mörkbrunt skinn, Gore Tex bästa möjliga mönstring och designade för att vara optimalt bekväma och varma. Skon har kängdesign men är inte så stor.

 4. All-around spray är något av det sämsta du kan använda till läderskor, det torkar ut lädret så det spricker med tiden, gå till en skomakare och köp riktig impregnerande skokräm istället.

  1. Tack för tipset David! Det visste jag inte och har inte heller märkt av direkt.. Men gäller detta alla typer av läder? Mocka, suede, skinn?

 5. Tack för tipset på världens bästa vinterskor! Jag har själv letat länge nu efter bra vinterskor och den här vintern funderar jag på att köpa ett par Timberland-kängor. Jag kanske till och med kikar på ett par Timberland i svart, de här klassiska rust nubuck börjar ju bli rätt vanliga på gatorna nu :)

  1. Jag är också lite sugen på ett par svarta vinterkängor men mina Timberland håller som sagt fortfarande… Riktigt bra vinterskor :)

 6. Jag undrar över detta med Timberland i norr. Jag åker varje år till Jämtland och undrar vad det berodde på att du inte tyckte att de passade norröver. Jag funderar på Timberland i en storlek där jag får plats med dubbla ullstrumpor – liners och tjockare. Dessutom att kunna lägga i en sula. Tror du inte att det duger? Varför frös du på skoterturen? Mvh en som också åker skoter och besöker fjällen, men bor i storstan.

  1. Hej Nathalie! Kul att du frågar. Med dubbla ullstrumpor kommer man nog ganska långt i och för sig. Och en sula. :) Jag vet inte hurdana turer ni gör med skoter – men för mig har skoterturer alltid inneburit långs dagar ute och då har jag haft skoterskor (de som dyker upp om man bildgooglar det). Skoterskor har ingen snörning heller så man riskerar inte att få in snö där.

   Men om du vill kunna kombinera city och fjäll kan det nog vara ett bra alternativ ändå. Se till att impregnera bara så de klarar snön ordentligt! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.