Jennifer sandström

Varför läser folk resebloggar?

Godkväll mina vänner. Har precis lagt mig i sängen och buttrar just nu över att jag inte hunnit andas varken ut eller in idag och inte tänker göra det förrän…. Nästa torsdag. Vill bara borra in näsan i Mumins hals och glömma allt. 

Satt på spårvagnen påväg hem idag och kände att jag har inte tid att sitta här tjugo minuter!! Samtidigt som vädret var fint och min kropp bara ville ut och springa. 

Väl innan för dörren ringde mamma, sen pappa, sen hann jag duscha innan pojkvännen kallade på skype. Och så var den kvällen över.

MEN, så illa är det faktiskt inte, allt som händer nu är kul. Det enda jobbiga är egentligen att jag måste packa. Packade upp väskan från i helgen ikväll enbart för att i morgonbitti kunna packa den inför Köpenhamn.

På jobbet är det också mycket förberedelser inför helgen. Vi håller utbildningar både i Göteborg och Köpenhamn. Här packar min kollega grejer till helgen…

Och anledningen till att min kväll blev så kort ikväll var för att jag var på en väldigt trevlig intervju! Två goa tjejer från universitet som skriver sin kandidatuppsats ville intervjua mig om mitt läsande av resebloggar i syfte att ta reda på varför folk läser resebloggar. Det tycker ju jag såklart är extremt intressant och jätteroligt att prata om! Så vi tog en fika och de ställde massor av frågor.

Jag kunde ju bara ge svar utifrån varför jag läser bloggar om resor och vad jag tycker är viktiga kriterier för en bra reseblogg. Saker som går bort en kommersiella, opersonliga bloggar och långa texter och liksom för “proffsiga” texter. Jag gillar jordnära, basic, realtid, lagom långa texter och fina bilder som inte är magasin-perfekta. Mina favoriter är också bloggare som bor utomlands under en lite längre tid hellre än bara reser. Tycker också det är viktigt att man vet hur ofta/när man kan förvänta sig ett inlägg och att man som bloggare in postar samma innehåll på blogg/instagram. Vill man dela bloggen på Facebook ska man göra det med en kort och catchy mening som lockar den läsaren som faktiskt vill/kan ha nytta av inlägget! Rubriker som: nu händer det grejer – kika in på bloggen och läs mer! går fetbort!

Så ja, det var väldigt kul faktiskt. Kändes lärorikt att analysera mitt egna bloggläsande också! Och helt klart värt ett par timmar av min dyrbara tid ;)

Den ena tjejen skrev också en väldigt intressant blogg som jag ska berätta mer om någon dag!

Nu måste här sovas…… Puss!

FÖLJ:

2 svar

  1. Kul att höra dina synpunkter om resebloggar! Jag håller med om att en resebloggar gärna får vara personliga och helst inte som perfekta resemagasin. Då kan jag ju läsa resemagasin…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.