Jennifer sandström

Varanasi, Goa eller Mumbai – har du några tips?

Min resa till Indien närmare sig. Nu är det mindre än två veckor kvar och reseplanerna är inte ännu helt spikade. Ni kanske minns att jag pratade om att besöka Nepal? Som Lonely Planet dessutom listade som ett av länderna att besöka under 2017 (en anledning är att de verkligen behöver turismen just nu efter jordbävningen). Men det skulle krävas lite mer förberedelse i form av utrustning, reseplanerande och ett extra inträdes-visum till Indien för min del…

Mer av Indien istället för Nepal

Så efter en del diskussion bestämde vi oss för att skrota Nepal-planerna (det får helt enkelt bli en egen resa en annan gång) och istället passa på att utforska mer av Indien! Och därför efterlyser jag dina bästa Indien-tips!

rest runt i indien

Mitt bland teplantagerna i Munnar, södra Indien, julen 2013. 

Varanasi, Goa eller Mumbai?

Indien är ett stort land och här finns massor att utforska och upptäcka. Vi funderar på att köra en intensiv rutt och besöka Varanasi, Goa och Mumbai, under knappt en vecka. Det kanske låter helgalet? Men vi tänker oss lite av varje. Därför vänder jag mig nu till alla er som besökt Indien och kanske också rest runt där.

Någon som varit i just Varanasi, Goa eller Mumbai? I så fall är jag mycket tacksam för några tips du kan tänkas ha, kanske bara allmänt eller specifika. Det händer att många ställen i Indien stänger så att tipsa om specifika boenden etc. kan vara svårt – men kanske har du varit där nyligen?

resa runt i indien

Solnedgång i Varkala, södra Indien, julen 2013. 

Resebloggarnas tips

Ladies Abroad har besökt Goa för några år sedan och delar med sig av bra tips här i sin blogg. Om Varanasi hittar jag några artiklar hos Vagabond och reportaget Indiens heligaste stadSjälv har jag endast erfarenhet av Kerala (har även bloggat om det här: restips i Kerala).

Jag som vanligtvis är världssämst på research inför mina resor önskar alltså nu läsa på lite innan den här resan och gärna i form av tips hos resebloggar – de är bästa sortens reseguider. Har du ingen blogg men ett bra tips kan du givetvis lämna en kommentar till det här inlägget – tack! :)


Förberedelser inför Indien-resa

I övrigt har jag lite smågrejer att fixa inför avresan. Inhandla och pyssla ihop en bröllopspresent bland annat. Införskaffa en powerbank för att ladda mobilen (några tips på bra powerbanks?). Och börja packa väskan för att undvika panik-mardrömmar om att jag reser och glömt att packa (det händer jämt).

Luften i Delhi är förresten just nu som ett enda stort rökmoln. Vi kan väl också hålla tummarna att rätt sorts vindar kommit in över staden lagom till jag landar? Tydligen är luften just nu som att röka 23 cigaretter per dag (ser framför mig hur pappa skakar på huvudet).

FÖLJ:

19 svar

 1. Hej,
  Hampi! Jag ska skicka lite foto pà Hampi pà facebook sen. Absolut älskar det stället! En av mina favorit av alla ställerna jag har besökt i hela världen.

 2. Kolla Pinterest! Använd sökord som hör till området (t.ex. stadens/landets namn) och titta igenom bilderna som kommer upp. Många bloggare delar sina bilder på Pinterest, så det är ett supersmidigt verktyg att använda när man letar efter blogginlägg med resetips :)

  1. Vilket bra tips Victoria, tack! Att jag inte tänkte på det. Gjorde ni det inför er USA-roadtrip? :)

   1. Ooja, skapade många boards inför USA-resan! Hittade massor av restaurangtips bl.a. och även en del guldkorn som inte fanns med på “top 10” -listorna över platser man måste besöka. :)) bloggar e bäst när man söker tips och ärliga åsikter!

  1. Tack så mycket Tuss, kul att du lämnade en kommentar! :) Spännande att läsa om ditt liv i Frankrike också!

  1. När mitt hjärta börjar längta dit igen efter den här visiten? ;) Eller så är det du och jag som åker på vandring till Nepal?!!!

   1. Då hoppas jag på att hjärtat längtar snabbt. Indien Nepal och Sri Lanka tycker jag låter som en bra plan. :) vad säger du?

    Först tar vi Gällivare *2 dock :) <3

      1. Vi får säga upp oss och bara dra helt enkelt! Har förresten fått låna en indisk bok att läsa på resan, “De små tingens gud” – tror att du skulle gilla den.

       1. Jag kan ju ta tjänstledigt :) hehe! Skriver upp den på listan. Tack för tipset!

 3. Har varit på alla tre ställen o jag tycker inte ni ska hinna med alla tre, ni kommer stressa snarare än njuta o inte hinna med. Ush va negativ jsg låter men ja.. Varanasi,ni vill åka runt till endel fort och gå runt o titta, ta massor bilder o fascineras. Ni vill självklart åka en båttur längs Ganges och se den stora aarti på kvällen. Sen vill ni strosa omkring i gränderna och fika på små caféer. Skulle säga 4dagar där. Sen i Mumbai vill ni såklsrt se gateway of India och kanske ta en tur till elefantön, turistigt men kul, sen vill ni ju besöka den största slummen och se deras enorma återvinning och tvätteri, sen vill ni ju se annat än turistiga colaba o kanske inte bara hänga på Leopold café där shantaram utspelar sig trots att du inte hunnit läsa den än, så ni tar en taxi till bandra över bandra worli sea link o ni strosar längs strandkanten o sen åker ni till juhu beach och kollar in allt myller o den häftiga pulsen där.. En vecka i Mumbai, minst! Finns sååå mycket o se o göra. Sen kan ni behöva 5 dagars sol o avkoppling i goa, är ni lite mer hippie o vill bo i stugor o sådär skulle jag välja södra goa patnem beach är väldigt fint o lugnt. Är ni galet hippie haha vilket du ibte är så är det ju agonda son gäller men nä jag hade valt calangute eller baga där ni har stora stränder aktiviteter o party, skulle åka till nttmarknaden o sen besöka något vattenfall :) lite lugnare är candolim som ligger10min från calangute, där bor vi jämt när vi är där.

  Oj blev en hel bok, eller halv. Hoppas du känner att du fått lite tips iallafall :)

  1. Tack så hemskt mycket Kathrine! Och särskilt tack för Varanasi- och Mumbai-tips, ser ut som om vi blir där några fler nätter och skippar Goa! Hade vi haft 5 dagar extra skulle vi åkt ner till Goa också ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.