Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Stugmys & bärplockning i snön.

Efter en sån där typiskt härlig lördagsmorgon, med ett par koppar kaffe och lite bloggande, blev vi upphämtade av Ts vänner för att bege oss ut i skogen. Strax väster om Borgå har de sin mökki, som stuga så gulligt heter på finska. Det kändes så himla vintrigt att komma in i den mysiga stugan där allting var i trä och där det inte fanns något vatten och endast utedass.

Först måste jag visa helgens kanske bästa bild. Visste ni att tranbär ska plockas frusna? Det är nämligen när de frusit som de får sin lite mer söta smak. Idag när vi vaknat och ätit frukost så gick vi ut på tranbärsjakt i skogen. På en myr, under snön som lagt sig som ett täcke över marken den senaste veckan, så hittade vi massvis!

Jag visste ärligt talat inte att tranbär växte i våra länder här i Norden. Har liksom aldrig funderat över det. Och jag visste verkligen inte att de kunde plockas den här årstiden, när minusgraderna blivit många och marken vit. Dessutom var det första gången jag plockade bär med vantar på. Det var lite svårt och händerna blev väldigt kalla väldigt snabbt.

Här är lite mer från bärplockningen. Tack och lov var vi sex stycken så vi fick ganska snabbt ihop en burk med tranbär som vi tänkt spara i frysen och göra gin&tonics på en kväll senare i vinter.

Haha, kontrasten. Standard-posen trots skogsmulle ute på bärplockning i skogen. Kände lite att jag var tvungen att balansera upp det med bild nummer 2.

Vi hade också med oss väldigt tjusigt sällskap i skogen. De små vakthundarna Madde och Mimmi. Herregud vilka personligheter hundar kan ha. Så fint att få hänga lite med hundar och känna att man inte nödvändigtvis måste skaffa sånna själv. Lite som när man får chansen att bebismysa med någon annans bebis.

Det var ärligt talat svinkallt utomhus. Tre minusgrader men en isande vind som från ingenstans. Därför höll jag uppe värmen genom att springa allt vad jag orkade med Mimmi.

finnish-winter

Och ungefär såhär såg lördagskvällen ut. Vi drack varm oboy med minttu, den gamla klassikerna. Lagade tacos till middag, drack ett par glas vin och hade en spontan liten ölprovning med öl från Ungern. Sen så bastade killarna så som de alltid gör medan vi flickor pratar vidare om livet, resor och sånt där.

vinter-mys

Fint det här med att åka ut till en mökki i skogen ändå. Bara koppla av och släppa allting annat. Var dessutom så exalterad över att få testa kameran på min nya iPhone. För även om jag inte tar några direkt nervkittlande bilder så är det ändå en viktig del av det här med att blogga. Och även om ni kanske inte ser någon skillnad så ser jag en enorm skillnad. Har faktiskt tagit många av bilderna den senaste tiden med Mumins iPhone som var nyare än min.

Just nu står någon i köket och lagar köttbullar till middag, på min beställning, hehe. I väntan på att det ska bli klart ska jag läsa ikapp lite bloggar från helgen och svara på något mejl.

Har ni också haft en fin helg och kunnat njuta av snön och minusgraderna?

FÖLJ:

16 svar

 1. Låter som typ en sådan helg som vi drömmer om härhemma, fast med bebis istället för vänner. Härligt!

   1. Nej, skulle behöva en haha!

    Men när vi dejtade i Englsnd åkte vi till en stuga, perfekt för stt lära känna varandra hihi.. Men sååå avis på folk med sommarstugor osv. Aldrig förstått grejen, men nu som vuxen..dröm!

 2. Det känns nästan lite overkligt att titta på alla dessa bilder på snön. Här är det barmark, trots att det endast är ett par plusgrader. Livet i Malmö. Som du säkert förstår så hade jag ändå velat få uppleva lite snö såhär veckan innan jag åker till varmare breddgrader ;)

  1. Det var så kul, min kompis var i Riga och det snöade där, varpå jag utbrast “men va, hur kan det snöa där de har ju inte ens snö i Skåne?” Så visar det sig att Skåne ligger mer söderut än alla de där länderna i öst som ju ligger så mycket söder om Helsingfors och Finland ;)
   Och jaaa förstår att du hade velat få lite vinter-feeling innan du ger dig av!

 3. Glömde ju kommentera på själva inlägget när jag började babbla på om mina ego-grejer…

  Lät som en väldigt mysig dag det där. Att dricka varm choklad framför brasan i en stuga efter en dag ute i snön är bland det mysigaste som finns. Eller att ta med sig varm oboy ut till skogen. Åååh…!
  Jag trodde faktiskt att tranbär kom från just norra delen av Norden?! Var tvungen att googla men såg nu att det främst odlas i Kanada :)

  1. Haha egokommentarer går också bra ;) <3
   Kul att du hade uppfattningen att de var från norr, jag vet inte vad jag skulle gissat på? Men Kanada känns rimligt!

 4. Hej Jennifer! Tack för din kommentar! :) Jag tror faktiskt att vi har skrivit med varandra förut, men det var för några år sedan när jag bodde på Cypern och min blogg såg helt annorlunda ut :) Jag ska förbättra “mina sidor”, har bara inte hunnit ännu, men tack för påminnelsen :)

 5. Men vad häftigt att plocka bär vid denna årstiden, trodde inte de fanns något sånt kvar alls! :) Ser ut som ni hade en kall men mysig dag :D

  1. Eller hur?!! De var inte superlätta att hitta heller, man var tvungen att veta var man skulle leta ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.