Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Valresultatet i Sverige 2014 – hjälper sorgen och ilskan?

Idag vaknar jag upp och borde egentligen känna mig tacksam över att inte behöva vakna upp i Sverige. Men det skulle ju inte underlätta problemen, mer än möjligen för min egna lilla skull. Ni vet hur resultaten ser ut, och till och med andra delar av världen är förvånade.

riksdagsval 2014 resultat

De tankar som rör sig i mitt huvud är dock inte helt uppgivna och sorgsna – jag tror på att försöka förstå snarare än att bli upprörd och antingen försöka gå till attack eller vända ryggen. Det finns ju liksom alltid en anledning till varför något sker. Och ändå står vi där, chockade, förvånade och kan inte förstå hur.

Jag upplever väldigt sällan under politiska diskussioner att det är någon som försöker förstå motparten. Kanske är det jag som missuppfattat grejen? Jag vet inte. Jag har inte heller några svar eller lösningar, men det kändes viktigt att i alla fall nämna det här idag och skriva lite om hur jag känner. Jag ser liksom inte hur sorgen eller ilskan ska hjälpa. Men det kanske bara är jag?

Det här kom även som ett lägligt och lite komiskt drag att publicera just igår…

valresultatet i sverige 2014

Så just nu befinner jag mig mellan Sveriges rasister och det stora landet Ryssland, hur nu det känns? Jag önskar Sveriges nya regering lycka till, det kommer förmodligen inte bli enkelt. Och så hoppas jag på en vacker framtid, trots allt!

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag tycker att det är tragiskt att SD blivit så stora. Jag tror dock inte att alla som röstat på dem egentligen är rasister. Jag har läst på deras sida och tycker att de har en obehaglig ideologi i grunden, men om man bara lyssnar på korta uttalanden från Jimmie Åkesson är det inte säkert att man uppfattar det. Jag tror att problemet i grunden handlar om att de andra partierna inte vågar prata om svårigheter i relation till integration. Självklart finns det svårigheter! När de inte vågar diskutera det börjar en massa människor rösta på SD… tror jag. Tragiskt alltihop, detta är INTE människor jag vill ska styra mitt land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.