Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Vad är det betydelsefulla i ditt liv?

20140127-171308.jpg

Vad är det som betyder något i våra liv, egentligen?

Jag ställer mig själv frågan ibland och kanske aningen oftare på senare tid. Ofrånkomligt drar den mig till det faktum att jag bara lämnar alla jag älskar, ja alltså temporärt men ändå. För det är svaret som alltid tycks dyka upp inom mig, de människorna vi håller kära det är ju de som verkligen betyder något.

Men kanske är det så att äventyr och upplevelser också väger tungt. Jag har ju alltid längtat bort lite grann. Och det blir svårt att ta med sig alla nära och kära på äventyren. Men jag saknar ju min pojkvän så himla mycket. Om vi skulle försvinna i morgon, skulle det då vara värt det, att vara ifrån varandra? I det långa loppet dock, så tänker jag att ja det kommer bli exakt så bra som det bara kan bli. Det kommer lösa sig och det kommer vara värt allt.

Något annat som jag funderar på.

Vi gör så mycket för vår yta, för att framstå som den person vi vill vara. Kanske för att passa in i normen och ramarna som byggts upp? Många tycker en dyr klocka är viktig, andra än häftig och “unik” frisyr. Många resonerar som så att skönhetsingrepp och operationer inte är märkligt alls. Merparten vill gå ner i vikt och hoppar på diet efter diet. Flickor från ung ålder är så sminkade att jag tycker alla ser så jävla fake ut. Men vem är jag att döma? Jag var ju också en sån en gång (för inte alls längesen), med markerade ögonbryn och ansiktet täckt med ett lager av smink. Nu kan jag inte låta bli att titta på dessa ansikten och liksom vrida huvudet lite som en hund gör när den ser fundersam ut.

Åh alltså jag återkommer ju alltid till att FOLK FÅR LEVA HUR FAN DE VILL men den väsentliga frågan är väl snarare vilja jag följa med på tåget i vårt ytliga samhälle där fasaden är så fruktansvärt viktig, eller hur vill jag leva mitt liv? Och vill jag välja kärlek framför äventyr eller få dem att fungera parallellt?

Om du hade ett år kvar att leva, skulle du lägga pengar på smink eller kläder som du snart tröttnar på? Skulle du fortsätta träna? Skulle du renovera huset och lägga pengar och energi på inredning? Skulle du fylla läpparna eller operera brösten?

Jag tycker inte vi alla ska börja leva våra liv som hippies, jag tror bara att det är nyttigt att reflektera över vem man är, hur man lever sitt liv och hur man fyller dagarna.

20140127-170854.jpg
Barn är nog något som gör att livet känns fulländat och betydelsefullt för många. Jag tycker barn är helt underbara och är glad att jag fått växa upp med småkusinerna, som nu börjar bli väldigt stora…

Ps. Ja jag hade fortfarande pyjamas på mig när jag skrev det här i eftermiddags :-)

FÖLJ:

5 svar

  1. Grymt bra blogg! Hittade den när jag letade efter Indien-inspirerade grejer efter en semester dit. Nu är jag stolt faddermorsa till ett litet flickebarn där och planerar tillbakaresa.

    PS. Du kommer älska München & Tyskland!

  2. Du är klok du! Visst är det lätt att uppehålla sig och lägga en massa energi på saker som kanske egentligen inte är viktiga. Det är bra att tänka efter ibland… man har ju bara ett liv!

  3. Åh, åh, åh jag är så glad att du kommenterade min blogg så att jag kunde hitta in hit! Känner igen så mycket av dig i mig. Din livsglädje verkligen lyser igenom inläggen, jag älskar det.

    Jättekul att du tipsade om Elaines inlägg! Jag gjorde ett svar i min blogg.

    Ha det bra du också. Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.