Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mellan fantastiskt och helvete.

En text från någon gång i höstas, i Indien när hemlängtan började smyga sig på.

Det är alltid något som händer här i livet i Indien. Och allting kan jag inte berätta för er. Utöver sjukbesvär och mellan jobbet och gympassen så är det lite drama och mycket skvaller som sker. Livet pendlar mellan att vara toppen till att vara hemskt, Indien mellan att vara fantastiskt till att vara ett helvete.

Efter fyra månader kom något som måste ha varit det stadiet man förväntas nå efter ett tag i ett helt nytt land. Det jobbiga stadiet. Det är när man börjar tycka att saker är jobbiga, fel och “inte som hemma”, när man börjar störa sig på det och undra vad man gör här egentligen.

Jag har haft hemlängtan på senaste tiden, jag har känt att, snart åker jag nog faktiskt hem. Inget dramatiskt beslut eller tanke utan bara ett faktum, det här räcker för mig nu. Men så är jag ju van att lämna efter 4-5 månader. De senaste åren har jag levt i tidsblock på just 4-5 månader. Jönköping-Kanada-Sverige-Nya Zeeland-Jönköping-Indien… och nu redo för nästa destination?!

Grejen är, jag kan inte tänka mig en framtid i Indien – men sanning är ju också att, jag kom inte hit för att bosätta mig för framtiden?! Jag känner ju väldigt mycket, fram och tillbaka och upp och ner och upp igen. Jag tror att det kan vara ett stadium jag passerar. Kanske är det nyttigt att bita ihop när livet känns tufft och inte ta närmsta plan och närmsta utväg mot ett nytt äventyr?
____________________________________

Men om man inte trivs särskilt bra, på jobbet eller i staden, då kan man lika gärna hoppa på ett annat tåg. Och följa magkänslan, det ska man alltid göra, oavsett vad resten av världen säger!

20140128-064208.jpg
Visst hade jag en anledning att stanna… Men om kärleken ska fungera, måste vi också fungera.

FÖLJ:

2 svar

 1. Hej Jennifer! Jag hittade hit via lite olika google sökningar och fascineras av din Indienresa. Jag har länge velat åka dit och tänkte därför att du och din erfarenhet kanske kan hjälpa mig lite på traven med mina frågor. Jag vet inte riktigt dina intressen, men Indiens hantverk och textil är någonting som jag verkligen skulle vilja se och lära mig mer av. Jag är kulturintresserad och skulle verkligen vilja åka till något ställe där man kan få uppleva just konst och kultur. Jag är även intresserad av buddhismen och skulle vilja lära mig mer om det, helst på riktigt i något kloster eller liknande.
  Om jag gör min resa dit så kommer jag även åka själv. Hur ser du på att man som vit ung 19årig kvinna åker? Finns det något speciellt område man bör undvika/ tänka på ? Finns det några städer generellt som du skulle rekommendera att åka till?

  Tack för en intressant och inspirerande blogg!
  Mvh Josefin

  1. Oj hej Josefin! Jätteroligt att du hittade hit. Kan tänka mig att du hittade en hel del att läsa här i bloggen. Vilka spännande (och svåra) frågor du kommer med. Jag har dessvärre inte alls mycket kunskap om hela Indien (det är ju rätt stort). Jag var i Kochi i Kerala (södra, söder om Goa). Där var det ganska “gammeldags” jag tror Mumbai och Delhi är betydligt mer moderna städer.
   Jag tror absolut man kan resa själv, om man känner att man vill och klarar av det. Personligen vet jag inte om jag skulle göra det, jag kände mig liksom inte så trygg där. Men det är också en grej där jag tror det är tryggare i Mumbai/Delhi än vad det kändes i Kochi. Du bör väl generellt tänka på att vara försiktig, folk kommer vilja erbjuda sig att hjälpa dig en hel del, och där får man nog vara på sin vakt. Tyvärr får man nog tänka på hur man klär sig också, så sorgligt men sant, jag kände mig rätt obekväm i shorts – ett bar lösa, sköna långa byxor kan nog vara ett bättre alternativ liksom.
   Försök googla på andra svenskar du kan hitta i Indien, någon som också har en blogg, då kanske du kan hitta någon som kan hjälpa dig och guida dig rätt efter dina intressen :) Gå också med i olika facebook-grupper. Till exempel den här: https://www.facebook.com/groups/633632686722509/?fref=ts

   Tack för din kommentar. Jag hoppas du kommer iväg på din Indienresa, det är verkligen en upplevelse! Hör gärna av dig om det är något mer du funderar över som jag kanske kan hjälpa med.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.