Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Konsten att se det spännande i ett läkarbesök.

Efter vad som var för en nyvaken Jennifer en aning för kaosartad morgon, fick jag tid hos vårdcentralen. (Ni vet, ringer kl 6, de ringer upp 8, när de ringer är jag astrött och smsar samtidigt så trycker av misstag “decline”, håller mig vaken tills de i alla fall ringer igen, får en tid 10.15 och ska betala 300kr istället för 100kr då jag inte är skriven här och så får jag inte ens somna om som min tanke var och dessutom hade det attacksnöat hela natten så jag fick plumsa iväg…)

Men ärligt talat var jag ändå harmonisk och rätt så glad. Min prins hade smsat så vackra ord att få vakna till och jag levde ju. Varje dag ovan jord är en bra dag, som Olof Röhlander skulle ha sagt.

20140128-123314.jpg20140128-123322.jpg

Besöket på vårdcentralen var intressant. Jag ser allt med lite nya ögon efter upplevelserna i Indien.

1. En manlig läkare som utan problem drar upp min tröja för att lyssna på lungor samt känna på min mage. Det är ju bara förvånansvärt när man upplevt Indien. Inte bara det faktum att läkaren undersöker en (i Indien är de bättre på att ta prover och ge medicin…) men framför allt att en man aldrig skulle röra en kvinna så i det där landet. Vi har ju till och med manliga gynekologer! Det är så kul att föreställa sig dessa situationer i Indien…

2. När paniken börjar krypa i kroppen för att jag ska ta blodprov men jag sedan säger till sköterskan, äh, klarade jag det här i Indien så ska det gå bra här också!

3. Kissprovet kan man lämna i en lucka inne i badrummet. HUR GENIALT ÄR INTE DET? I Indien fanns där inte ens tvål att tvätta händerna med och provet visste man knappt vart man skulle lämna efteråt. Att ta detta prov är för övrigt något som jag anser vara lite knepigt…

20140128-123908.jpgTada!

Men alltså, det här med de typ 10 andra proverna jag måste ta hemma, när man, ja ni vet, går på toaletten. Då känner jag bara, har vi inte kommit längre än så? Haha…

/Jennifer, dricker actimel och kämpar på med magen, förkylning och att inte gå ner i vikt (eftersom det säkert är musklerna som försvinner då…)

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.