Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Utseendet är ett lotteri.

Går runt på stan, in i butiker och bläddrar bland galgarna. Så mycket kläder att jag blir alldeles matt. Konsumtionshetsen liksom kväver mig. Tar något till provhytten men vet att jag kommer gå därifrån tomhänt, som det oftast blir. Shopping ger en väldigt kortvarig kick, men det ger en kick. Och så ger det en möjligheten att se ut så som man önskar, och det är ju bra. Men det var inte det jag ville prata om egentligen.

  

Jag tänkte på det här med utseende, strävan efter perfektion. Mycket kan man göra med kläder och smink, färga hår och förlänga naglar såväl som fransar. Ja man kan ju operera bröst och näsor om man så önskar. En sjuk värld vi lever i. 

Sen tänker jag på vilket lotteri det är det här med utseende. Vissa är bara så jäkla “perfekta”, ni vet. Men det intressanta är väl egentligen att det spelar ingen roll hur perfekt man är, jag kan lova er att majoriteten ändå har komplex och “mår dåligt” över något hos sig själva. 

Så det spelar liksom ingen roll hur vi ser ut, för skulle vi fått ett annat utseende skulle vi antagligen inte vara nöjda ändå. Det är ett lotteri och istället för att fokusera på alla de nitlotter man drar i livet kan man ju fokusera på alla vinster. 

Längre ben, perfekta bröst, mindre hårväxt, mindre näsa, ingen glugg, för smala ben, för fula tår. Vad man än grubblar lite för mycket över, bara släpp det. Ja du har *insert valfritt komplex* men vad gör det? Egentligen alltså, vad spelar det för jäkla roll?

/Jennifer, fortsätter genom stan och försöker att inte bli påverkad av alla konsumtionshetsande människor, samt lovar sig själv att inte köpa en lång vårig och sladdrig “kappa”, någonsin. 

FÖLJ:

7 svar

  1. Just nu tränar vi för att vi börjar känna oss lite sega och trötta och småfeta, haha. Men framför allt: Vi ska var superglada att vi KAN träna. I första hand ska man ju vara glad att man har en kropp som fungerar och som man kan använda! Allt annat är detaljer :)

    1. Helt rätt inställning – så härligt! Vad kör ni på, promenader och sådant eller? Tänker det är ju lite knepigare när man är on the road så att säga :)

  2. SÅ himla bra inlägg! Kan bli så trött på all utseendehets. Har själv många komplex, men försöker att tänka på det man tycker om med sig själv och att det viktigaste är att kroppen fungerar!

    1. Åh kram på dig! Fortsätt kämpa, det är helt rätt som du säger – man ska vara glad att man har en fungerande och frisk kropp ❤️

  3. Så himla sant att man fokuserar för mycket på allt det där som man inte har. Ibland kan jag stanna upp och bara vara så tacksam att jag är frisk och hel och kan göra allt som jag drömmer om. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.