Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Upptäcker Gorakhpur.

Hej från Indien och den “lilla” staden Gorakhpur. Som vit, västerländsk kvinna känner man sig genast ganska exposed när man landar i Indien. Som vit västerländsk kvinna i Gorakhpur känner man sig extremt exposed. Det är nämligen en liten stad som inte får besök av utlänningar särskilt ofta. Och det märks. Allas ögon är på oss, ett gäng på 30 stycken. Alltifrån hotellpersonalen till alla som får syn på oss på gatorna när vi kommer i ett tåg av taxibilar. Blickar, kommentarer, leenden och väldigt många selfies.

Det är ungefär såhär det måste kännas att vara typ Carola. (Kom vi fram till efter att ha erkänt att vi båda just jämfört oss själva med kändisar…)

Och vilket äventyr. Jag har dock dålig uppkoppling så får berätta allt om bröllopet, som är i full gång, senare.

Vi har just lyckats få tag i våra första 2000 rupees. Motsvarande ungefär 200 SEK. En hotellkille följde med oss till två olika bankomater, med väldigt långa köer. Som kvinna i Indien har jag förstått att det är vanligt att man får gå före i köer där endast män köar. Till exempel till en alkoholbutik, eller i detta pengakaos även till bankomaterna. Så där kom vi, priviligierade som det är, och gick förbi en kö på typ 40 män. Det var dock självklart för alla, bara glada (och väldigt nyfikna miner).

Bara att promenera på Gorakhpurs gator var så sjukt. Jag och min långa blonda kompis Lisa. Jag har filmat lite som jag hoppas kunna visa senare.

Så nu har vi i alla fall 4000 rupees i vår ägo och måste fortfarande klura på hur vi ska få ihop tusen till för att kunna betala vår taxi till Varanasi i morgon.

FÖLJ:

8 svar

 1. Åh så spännande det låter!!! Får jag fråga, det har varit så mkt snack i media om indiska män och deras bristande respekt för kvinnor. Upplever du ngt av det, eller är det en posisitv nyfikenhet som ni möts av?

  Men åhhh, jag drömmer så om att åka till Indien. Ett land jag verkligen vill upptäcka!

  1. Det är ett intressant ämne! Många indier är så himla vänliga och snälla och bara nyfikna. Det gäller liksom män som kvinnor som barn.

   Men männen kan också vara väldigt flirtiga, inte ta ett nej och ibland titta på en som om de ska äta upp en. Svarar du åt en indisk man så uppmuntrar du honom, oavsett vad du svarar liksom, det lärde jag mig när jag bodde i Kochi.

   Sen så… Indiska samhället överlag begränsar kvinnor väldigt mycket, men det betyder inte att alla inte har respekt för kvinnor. :)

  1. Jag försökte hinna med bloggen litegrann även om det är svårt när man reser OCH har dåligt internet. Ska blogga mer fram över om hur resan var och allt vi upplevde! :)

 2. Jag misstänker att det är samma sak här i Afrika på många platser där inte så många västerlänningar passerar :) Hur är det med säkerheten där förresten? Kan man ha mobiler och kamera uppe utan risk för att bli rånad eller bestulen?

  1. Jaa alltså säkerheten när det kommer till sånt har jag upplevt är hyfsad trygg i Indien faktiskt. Har en känsla av det är värre med sånt hos dig, kan det stämma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.