Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Från Indiens värsta landsbygd till lyxhotell i Mumbai.

Alltså känslan, jag tror inte ni kan förstå. Egentligen är det så löjligt, men efter 5 dagar i så mycket indisk landsbygd det bara kan bli och Indien all in, så är man (eller ja, vi) rätt slut.

Vi tog oss till Varanasi i tisdags, efter åtta timmar i bil från Gorakhpur. Och seriöst, när vi promenerade genom gränderna där igår började vi bli riktigt trötta. Vi var uppe klockan fyra och fångade en magisk soluppgång på en båt i Ganges. Men sen var vi så klara med Varanasi. Klara med smutsen, att känna lungorna bli svarta och den vidriga doften som aldrig tar slut. Vi kände oss så sunkiga och att lukten av bränt och avgaser satt sig överallt på oss.

Efter en drygt två timmars flygning landade vi i Mumbai och fick direkt en bra känsla. Skön flygplats, lyckades ta ut totalt 8000 rupees tillsammans, fick en Uber och var helt i chock över vägarna som bredde ut sig framför oss. Var det här verkligen Indien? Är det här på riktigt?

Sen så nådde vi vårt hotell som var ungefär som jag tänker mig att det sista steget till himlen är. Fick en guidning genom rummet, välkomstdrink, praliner, morgonrock och rummet har alltifrån en kontroll som tänder/släcker alla lampor till ett liten “office box” med typ sax och lim… Och vi lyckades få oss en sen middag i den kubanska restaurangen, plus en “healthy mojito”.

Känslan? “Lisa, jag kan verkligen tänka mig att flytta hit!” Inte alls lättköpt. Har sett Mumbai by night  sträckan flygplatsen-någonstans i stan, och checkat in på ett nice hotell. Men seriöst, det här är ett annat Indien. Och just nu känns det väldigt skönt.

FÖLJ:

12 svar

  1. Det är det verkligen – och man inser också att “om man kan leva såhär fint i Indien så skulle jag nog kunna leva här trots allt”, på gott och ont.

  1. Det är nog så att mycket hänt de senaste åren. Sen tror jag vi hade tur med trafiken, för jag har hört att den kan vara riktigt hemsk i Mumbai… Och så finns det givetvis båda sidorna – men det var överlag lättare att röra sig till fots i Mumbai än det är i Delhi, till exempel.

 1. Intressant att läsa om andras upplevelser av landet. Väldigt stor skillnad på det så kallade “turist Indien” och riktiga Indien. Skillnaderna i samhällsklasserna är obehagligt tydliga ute på fältet…

  1. Visst är det så, skillnad på “turist Indien slash de rikas Indien” och “riktiga Indien”. Man lär sig en del av att uppleva bägge sidorna.

  1. Jaaaa, jag får överösa bloggen med Indien-inlägg här framöver så kanske jag lyckas övertala dig om att ta dig dit ;)

  1. Det är ju faktiskt ännu ett ganska så oupptäckt område för mig – men jag bilade en gång från Kochi till Puducherru, så har sett litegrann av det :) Tack för tips!

 2. Känner igen det där efter att ha besökt min släkt i Pakistan. Det finns så enorma klassklyftor så det är helt sjukt. Upplev och njut :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.