Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Goa – det indiska paradiset vid havet.

Indien är alltid Indien och Goa är ett indiskt paradis. En strand, havet och små hyddor så nära vattnet att när man somnar så gör man det till ljudet av vågorna. Det fantastiska ljudet av vågorna när de bryter och forsar in över de små små snäckorna.


Agonda Beach, i den södra, lugna delen av Goa.

Här samsas människorna med kor, hundar, katter, fåglar och alla sorters kryp du kan tänka dig. Det är enkelt men också fint. Badrummet har inget tak, är fullt av gröna växter och påminner väldigt mycket om en exotisk djungel. Det går inte att inte älska det. Att kunna duscha under palmer och stjärnor.

När du kliver ut från hyddan så är det knappt två meter till närmsta solstol, under ett parasoll gjort av halmstrån, precis som taket. Ungefär 10 meter till vänster ligger restaurangen och indierna passar upp en så fort något önskas. De hämtar kokosnötter fast än det inte finns med på menyn och gör i ordning honungsvatten med ingefära och lime för min onda hals. Till middag grillar de vad som fångats i havet under dagen. Hummer, räkor, krabbor och tonfisk, bland annat. Och ute bland vågorna leker delfinerna.

Jag har salt i håret, rosiga kinder och någonstans känns livet fulländat och alldeles perfekt. De där små känslorna av lycka som strömmar genom kroppen, som får en att glömma mörkret, snöslasket och tjocka vinterjackor.

FÖLJ:

10 svar

  1. Exakt hur mycket kryp och lösa hundar får man vara beredd på i Indien (är livrädd för båda kategorierna, därav främsta anledningen att jag aldrig besökt Indien…)

    1. Inte mer kryp än på någon annan exotisk plats skulle jag säga. Och inte så mycket om man inte bor i en hydda ;) Lösa hundarna har än så länge inte besvärat oss heller, men det är en del. Du måste ha varit på platser som är likvärdiga med Indien!!

  2. Låter som du hamnat i paradiset på jorden (trots krypen, de bryr jag inte mig det minsta om) Tror bestämt att vi får planera en resa till Indien inom en snar framtid :)

    1. Sri Lanka skulle förresten också vara härligt att besöka vid en sådan resa, har jag insett nu efter hemkomst…. ;)

  3. Indien låter ljuvligt som du beskriver det. Jag som mest tänker kaos, fattigdom och magsjuka. Njut av resan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.