Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Två intensiva Stockholmsdygn & nattåget

Jag har kommit upp till Gällivare efter två Stockhomsdygn och en halvmysig natt på tåget.

Idén till den här resan kom när Amanda föreslog en skrivarvecka i en stuga i Norge. Och så förlängdes den av ett fotouppdrag i Stockholm. Och så förlängdes den ytterligare när jag föreslog att Kugge skulle komma och hälsa på (nästa vecka när vi är tillbaka från Norge).

Vad som också kunde beskrivas som den kompletta mixen av jobb, resor och ledighet.

Fotouppdragsdrömmen

Så i fredags satte jag kurs mot huvudstaden. Tillsammans med hundratusen nervösa känslor. Fotouppdraget hade landat i min brors famn och jag erbjöd mig att ställa upp som fotoassistent. Av uppenbara skäl är det lite speciellt att fota ett bröllop och sitta i rullstol. Skrev igår en kort text om den galna slash fina upplevelsen.

Det var fantastiskt roligt och förutsättningarna var underbara. De två mest stressiga ögonblicken var 1) när vi ett par timmar innan rengjorde kamerahuset på Jespers kamera (man ska liksom inte vara där inne och pillra). Men det gick BRA. Och 2) att stå längst fram i kyrkan under vigseln. Min största utmaning bakom kameran är att jag inte vill vara i vägen. Som fotograf måste man kunna vara i vägen.

Jag beundrar min bror till månen och tillbaka. Han är SÅ cool.

Och vilket jobb att fota från 15.00 till 02.00. Det var kanske särskilt kul för att vi inte bara var där för fotandet utan också som gäster.

Första bilden: backup av vigselbilderna. De två andra bilderna: gick förbi brudparets hotell för att lämna ett par grejer och njöt av luften, natten och känslan. Så ofantligt trött, men ännu mer tacksam.

Stockholmssöndag med Maja

Somnade halv fyra och upp på söndag morgon för att vinka av Jesper. Mitt tåg gick först på kvällen så jag hade en hel dag att fördriva i Stockholm – och det gjorde jag på absolut bästa sätt.

Träffade Maja, promenerade till söder och fikade och hela vägen tillbaka. Solen sken så starkt och den kalla vinden kändes helt okej. Och speciellt fint att hänga med Maja som jag annars hänger mest med online.

Fikade på något hypade Pom & Flora och jag var TVUNGEN att testa semmelgröten. Recension? Det är en gröt, och har ganska lite gemensamt med en semla. Det är liksom mer en frukost än vad det är en fika och den är 0% söt. Men ganska god.

Caféet kändes välförtjänt hypat. Vilka grejer på menyn. Mest nyfiken blev jag på deras grillade croissant med choklad och banan!! Kommer tillbaka för den!

Tågäventyr och resesällskap

Så gick timmarna och äntligen fick jag kliva på tåget.

Och gissa vad jag gjorde? Efter semmelgröt-besvikelsen var jag tvungen att köpa med mig en äkta semla till tåget. Vete-katten var närmast till hands och en av de som sägs vara bland Stockholms bästa semlor.

Fint paketerad, ganska lagom size (stor men inte enorm) och GOD.

Eftersom jag älskar semlor (har redan ätit 2.5) har det varit ett återkommande ämne på bloggen: här är ett recept på hemmagjorda semlor, eller det snabbare och enklare alternativet: semmelkladdkaka. Och vad är skillnaden på svenska och finska semlor?

Men hur gick egentligen tågresan? Det är ju alltid lite av en chansning att åka tåg.

Och jag som är så förtjust i nattåget fick igen uppleva att resandet är ett äventyr. Pga. urspårning av ett annat tåg var vi tvungen att byta tåg de två sista timmarna och fick gå upp 05 istället för att sova gott fram till kl. 08 då vi skulle ha varit framme i Gällivare.

Deppade dock inte. Hade fantastiskt tågsällskap (främlingar men också bekanta, en kvinna som var mamma till en kille jag hängde med som tonåring, som vi alla var så väldigt kära i, haha). Och det är fint med människor man kan skratta och dela ett par bra samtal med. Det är bland annat det jag gillar så mycket med tåget.

Dessutom kändes lakanen ovanligt mjuka, om det berodde på att jag var dödstrött vet jag dock inte.

Vi bytte till sittåg tidigt på morgonen och jag satt här och åt min frukost (som SJ fick kompensera för) och läste den bok alla borde läsa.

Kom alltså inte jätteutvilad men otroligt nöjd ändå, upp hit till vinterlandet. Aaah.

FÖLJ:

4 svar

    1. Det gäller att försöka kombinera så mycket som möjligt när man reser långväga ;) Nu gick det ju som det gick, men det blev fint ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.