Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Totalt förälskad i den här filmen

I veckan föreslog T att vi skulle gå på bio. Det bästa med att bo i Hagalund (Esbo) är att det finns en charmig privat(?) biosalong här: Kino Tapiola. De har bara en salong och visar filmer inte varje dag men tillräckligt ofta. Det känns mer genuint att gå hit istället för till Finnkino (motsvarighet till SF).

Jag föreslog att vi skulle se Mamma Mia – Here we go again, och till min förvåning tyckte han att det var en bra idé. Han har inte ens sett första filmen. Så vi cyklade till bion igårkväll, köpte biljetter och popcorn och satte oss ner i en fullsatt biosalong med 90% damer.

I don’t know what my future holds, but the world is wide and I want to make some memories.

Foto: Universal pictures

Och filmen uppslukade mig totalt. Åh vad jag gillade den. Vissa menar att tidslinjen inte add up, men jag kunde inte bry mig mindre om årtalen går ihop eller inte. Jag vill flytta in i filmen, genast. Jag älskar hur de väver ihop historien med nutiden och jag som inte alltid faller head-over-heels för musikalfilmer älskar varenda låt.

My soul mate may actually be carbs. Then mine must be wine.

Det var smärta och känslor blandat med glädje och skratt. Några tårar trillade ned för mina kinder och hade jag varit ensam skulle jag störtbölat. Har otroligt svårt att gråta bland folk (förutom när man når den nivån att man helt enkelt inte bryr sig om vem som ser ens tårar, till exempel vid pms eller obotlig hjärtesorg).

Den var så rolig, och mysig och fin.

I just want to be upfront and say that I visually enjoy you.

T beskrev den som lättsam och kommersiell, men bra. Som han sa var den inte artsy eller djup alls, till exempel i jämförelse med La La Land som är mer så.

Mina favoritscener/låtar ur filmen: 

 • One of us
 • Angel eyes
 • Mamma Mia (så given, men ändå, en favorit)
 • My love, my life
 • Super Trouper

Och nuu kommer jag inte kunna sluta lyssna på alla låtar från filmen och ABBAs originalversioner. Yes. Men hörni, gå och se den!

FÖLJ:

11 svar

 1. Visst är det en underbar film! ♥️ Jag såg den i helgen och tyckte den var klart över förväntan.

  Roligt att de spelade flera av gruppens mindre kända låtar.

  Jag växte upp med ABBA och minns hur jag kunde varenda låttext utan och innan. Extra fint hur låtarna smälte in i handlingen och i vissa fall fick ny innebörd.

  Ja, nog fälldes det en och annan tår …

  1. För mig var det också över förväntan då jag inte ens sett trailern. Tänkte lite, hur bra kan en uppföljare vara?? Men hade hört att den skulle vara sevärd :)

   Och ja, min relation till ABBA är mer att Ateens ju uppstod under min barndom, så det var så jag blev introducerad ;)

   1. Aha! Nej, den gruppen har jag inte direkt lyssnat på. :) Men härligt att de introducerade dig till ABBA.

    Ja, eller hur: Hur bra kan en uppföljare vara? Så tänkte jag med – men här har de verkligen lyckats.

    Det enda som stör mig lite (*spoilervarning*) är att man inte fick veta vad som hände med vuxna Donna. Men det kanske blir en tredje film?

  1. Eller hur, så förälskad i alltihop. Kan man få se den om och om igen en vecka i sträck typ? 😍

 2. “I just want to be upfront and say that I visually enjoy you.” –> Min absolut favoritcitat ur filmen :D <3

  Och Angel Eyes…sooo braaa!

  1. Bra raggningsreplik, haha! Misslyckades dock totalt för stackarn… ;)

   Åh kul att du också gillade den låten!!

  1. Jag tror att jag faktiskt gillade den här snäppet mer till och med ;) Du har något att se fram emot! Tyckte det var nice stämning att se den på bio också med tanke på all musik :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.