Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Roots Helsinki – vegan café

Nu ska ni få höra en småstadstjejs bekännelser: jag är rädd för att cykla i (stor)städer. Jag har liksom undvikit att ta cykeln in till Helsingfors inte bara för att det är 7-8 kilometer, utan också för att jag varit så osäker på hur sjutton man tar sig runt på cykel i den där staden, bland alla BILAR och allt FOLK. Stegvis har jag tagit mig närmare och närmare ett mer självsäkert cyklande, genom att hänga på min cyklande vänner som tar sig fram som om de inte gjort annat. Och tillsist har jag lärt mig att jäklar vilka bra cykelvägar det finns i Helsingfors (och man kan faktiskt parkera sin cykel i princip vartsomhelst, det var nämligen det andra som skrämde mig – VAR ställer jag cykeln?!)

Idag tänjde på mina cykelgränser ytterligare när jag vågade ta mig själv och min cykel hela vägen till Berghäll (Kallio), en cykeltur på 12 km som gick förvånansvärt smidigt. Älskar friheten som cykeln innebär, istället för att gå ner i den där trista metron. + alla platser man får se. Denna vackra stad.

I Berghäll var jag för att möta upp Kugge som äntligen var hemma från Berlin igen efter tre veckor. Har saknat henne och särskilt som jobbkompis nu när hösten drar igång och jag behöver någon som också frilansar och bloggar att peppa med!

Roots Helsinki – vegan café & yoga studio

Caféet och yogastudion har flyttat till Euravägen 8! I den tidigare lokalen har nu Oh My Goodness tagit över och är ett café enligt samma koncept.

Vi träffades på det här caféet, Roots. Som jag bara besökt en gång tidigare, vintertid, och minns att det var superkallt då (antagligen eftersom de har så gigantiska fönster).

I källaren gömmer sig tydligen en yogastudio också, men den har jag inte testat. Bra koncept ändå.

Det är ett trevligt och hippt (obviously) café som serverar alltifrån bra frukost till lunch och något ätbart såhär på eftermiddagen såg de också ut att ha. Jag tog en kall matcha och till det någon sorts “raw-boll” med hasselnötter.

Caféet ligger i Helsingfors coolare kvarter: Berghäll. Och jag känner mig aldrig så ocool som när jag befinner mig i den här delen av stan, hehe.

Även om Berghäll får mig att känna mig ocool så gillar jag att hänga här. Det är fortfarande ett ganska obekant område för mig i Helsingfors och min själ blir lite mer komplett varje gång jag får lära känna en av Helsingfors stadsdelar lite bättre.

Vilken bra jobbvecka det här blev med så mycket som två jobbdejter! Exakt vad jag behövde.

Vi satt några timmar här och varvade jobb med prat med att ge feedback till Kugges ny bloggdesign. Jag har också blivit inspirerad. Känner höstens vindar vina. Det behövs lite förändring. Lite nytt, lite bättre, lite proffsigare. To be continued.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.