Jennifer sandström

Torsdagskvällspicknick.

Ikväll gick jag på romantisk picknickdejt med min… Lisa! Såklart. Vi har nu varit på tre picknickar tillsammans. Och den här gången innehöll det bubbel (i riktiga glas, hur bra är hon inte på att typ “förhöja stämningen”?) och ost och kex.

Det var exakt så mysigt. Och observera träningspasset i bakgrunden på första bilden, där satt vi och skålade för livet (eller vad det nu var?) medan de pumpade armhävningar, utfall och skutt. Vi hade dock redan avverkat en löptur på varsitt håll, så lite cava och kex kunde vi gott få mumsa på.

En annan grej, alkoholregler i offentligheten i Finland? Jo det fick vi lära oss lite om ikväll. Vi slog oss nämligen ner i första bästa park (eller åtminstone vad vi trodde var en park). La ut picknickfilten, placerade ut glasen med is i(!), tog fram osten och kexen, började korka upp…. när plötsligt polisen smyger upp bakom oss. Uh oh! *De mumlar något på finska*, som vi antog inte var typ “Hej, ser trevligt ut, kan vi slå oss ner?” utan mer något i stil med “Ni får inte konsumera alkohol här.” Poliserna förklarade dock också, mycket vänligt, att cirka 100 meter bort fanns ett parkområde dit vi kunde gå, för tydligen är det okej att dricka alkoholhaltiga drycker i parker…? Är det så i Sverige också undrar jag?? Svinbra hur som helst, vi tog vårt pick och gick dit istället.

Och imorgon är det nästan helg, hurra!

FÖLJ:

6 svar

    1. Oj, intressant! Det gäller att ha koll på det alltså…. Hur vet man var det är ok och inte??? :)

        1. Oj, det där var intressant! Och böter också såklart.. Men jo, vi såg när vi gick bort en bit att där satt alla med alkohol, det var ganska uppenbart att det var ett tillåtet område ;)

  1. Så härligt med picknick, det är en evighet sen jag senast varit på picknick med filt och allt :) Egentligen får man väl inte alls dricka alkohol på offentlig plats i Finland enligt vad jag har förstått, men tydligen har en del parker undantagstillstånd då..? Men folk dricker ju var de vill i tid och otid iaf, man råkar inte direkt illa ut om man i övrigt uppför sig någorlunda, det värsta som då händer är att polisen ber en att fortsätta drickandet nån annanstans :)

    1. Jag älskar det! Så mysigt när det är fint väder :) Ja det var det jag också tänkte?? Vet inte om det är tillstånd eller att polisen bara är snäll? Schysst hur som helst… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.