Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tidning om feminism.

Torsdag. Och hur många instämmer i kören om att veckorna bara springer förbi?

Det här är min höstlook. Apropå i princip ingenting, förutom möjligen hösten?

Och jag undrar hur länge jag komma kunna gå i den här jackan? Förra vintern gick jag i en tunn jacka nästan hela vintern. En tunn kappa vore optimalt, som skyddar mot vinden men inte isolerar mig totalt (blir så himla varm av att gå cirka 500 meter).

Träden är fortfarande ganska gröna. Både vår+sommar+höst har känts som väldig odefinierbara årstider det här året.

Annars, just nu, har jag precis kommit hem från jobbet. Njuter av ensamstunden. Tänk att jag är sambo…

 IMG_6402

Det här var en del av innehållet som vi fick igår på bloggträffen. Kanelmandlar från Granit – hej vinterkänsla över det, mysigt. Och gott, framför allt gott. Och så det här finlandssvenska feministiska magasinet Astra. Ascoolt faktiskt. Finns det någon feminism-tidning i Sverige? För er som är intresserade kan jag rekommendera den i alla fall! Tidskriften Astra går givetvis att beställa till Sverige också eller digitalt om man vill. Kommer ut fyra gånger om året!

Jag älskar att det finns dem som tar kampen. Som inte ger upp, utan orkar fortsätta argumentera. Det känns också väldigt hälsosamt att vara “genusmedveten” – eller vad man nu kan kalla det. Men att faktiskt se skillnaderna överallt, i reklam, hur vi pratar till barn osv. Och det gör mig väldigt arg när många ignorera det eller avfärdar det med någon löjlig kommentar. Sen känns det också bra att vara hyfsat höger och “ändå” stå upp för feminismen. Av min erfarenhet (och kanske fakta?) tycks nämligen merparten av de feminister som för diskussionen vara mer vänster.

Oh well hörni, nu är det visst någon som ropar på mig. Verkar vara dammsugaren som står i städskrubben och är sugen på att bli använd, eller så är det golvet som skriker och ber om att få bli städat – kan inte riktigt urskilja vilket. Men dammsugas måste det göras!

FÖLJ:

7 svar

  1. Tycker också det är skönt att andra orkar ta upp feministiska frågor – det är ju trots allt sådana som gjort att vi fått det så bra som vi har det! :)

  2. Hej!
    Vore kul att höra hur finsk media hanterar och rapporterar om händelserna i Torneå, där asylsökande trakasseras. Märks det någonting i tidningarna nere hos dig?

  3. Jisses kanelmandel är verkligen min favorit! Genus är verkligen ett intressant ämne och ju mer man läser om det desto mer upptäcker man hur mycket som måste ändras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.