Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Old Town of Bilbao

I augusti när jag och T var i Spanien så var Bilbao den andra staden vi besökte, efter fyra nätter i Barcelona. Vi älskade Bilbao när vi kom dit! Det var så grönt och friskt, som ett lite renare och naturmässigt vackrare Spanien. Dessutom var det pinchos som regerade i restaurangerna och bara det är ju fantastiskt!

Vår första kväll där så tog vi metron till Gamla Stan i Bilbao. Och vi förstod ganska snart att det inte bara var pinchos som gällde i den här staden – utan konst var givetvis en lika central del (vilket inte är särskilt konstigt med Guggenheim-museet som lockar massvis av turister).

Visst ser väl den här tunnelbanan lite artsy ut? Så cool! Även flygplatsen i Bilbao hade någon sorts cool design.

Bilbao metro

Vi fick jämt vara strategiska med våra tunnelbane-turer. Givetvis föredrar vi att gå överallt, men att gå överallt i en stor/ny stad en hel dag, varje dag i två veckor, det gör att man får väldigt trötta ben men framför allt fötter. Så vi la upp det så att okej, om vi åker tunnelbana dit kan vi gå runt där. Och så vidare.

Vi steg av i Casco Viejo (Gamla Stan på spanska) och strosade omkring. Åt någon pinchos, strosade lite mer och åt en bit mat igen. Det är det bästa med de små maträtterna, att man kan prova på flera olika restauranger!

Jag älskar skyltarna för gatunamnen här. På olika platser ser de olika ut som jag uppfattade det i Spanien. I Bilbaos Old Town var de såhär söta. Calle de los Fueros. 

Det är alltid lite knepigt när man är i en ny stad att veta hur områdena fungerar. När vi vandrade här så var allting frid och fröjd tills vi plötsligt märkte att känslan runt omkring oss var helt annorlunda – och lite obehaglig. Husen var fortfarande sådär Spanien-vackra och det var inte någonting som egentligen ändrades, förutom människorna. Jag var redan innan vi åkte till Spanien lite orolig för handväskan och är överlag noggrann om att hålla koll på kortet på semestern (det kan vara bra att påminnas med enkla vardagstips om hur man bäst gör det) – och i det här området drog liksom händerna automatiskt ett hårdare grepp om min lilla väska och tryckte den närmare kroppen. Jag fattade inte lika snabbt att det var dags att vända som min pojkvän insåg det, så tack o lov vände vi snabbt på klacken och gick lagom snabbt tillbaka till de trygga områdena igen.

Området som kändes aningen mindre tryggt var San Francisco och det ligger precis intill Gamla stan. Men det är fortfarande så vackert liksom? Bilderna nedan.

Och från Gamla stan kan man också promenera upp för en lång lång lång trappa. Tillslut kommer man till en stor park med härlig utsikt över staden. Ett tips till den som besöker Bilbao att göra! Inte jättelockande i värmen, tro mig, men väldigt fint!


Parque Etxebarria hette parken som man kom upp till. Det var ett stort nöjesfält där just då när vi var där också. Får alltid lite obehaglig känsla av nöjesfält som reser runt, det känns så osäkert att packa ner och upp en karusell liksom?

Överlag så var Bilbaos Old Town ingen höjdare. Det finns bättre Gamla städer i världen, i min mening. Men Bilbao som stad däremot gillade jag och min boyfriend! Ända tills jag kom till San Sebastian, där blev jag ännu mer kär!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.