Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

På planet mot Sverige.

Har just gått på planet. Mellanlandar i Stockholm och sedan i Göteborg. Hem till Sverige. Jag försöker nästan rätta mig själv när orden slinker ur min mun. Vad definierar egentligen ett hem? “Home is where your heart is” har aldrig varit mer passande. Det är verkligen så. Jag är hemma hos pappa i Gällivare, i mammas lägenhet i Göteborg, mosters hus utanför Göteborg. Och jag är hemma i Finland. 

För övrigt känner jag mig som en tjuv. Jag är klädd helsvart. Svart från topp till tå. Med en svart polotshirt. Känner mig alltid lite som Steve Jobs i svart polo, enbart positiv känsla faktiskt.

 
På flygplatsen kände jag mig som en liten tant. Köpte en chailatte och en kanelbulle och slog mig ner på ett café. Tänkte att jag borde tagit en öl istället. Men min sugartooth har varit crazy på senaste. Och jag lever ju numer efter filosofin att äta precis vad jag känner för. Oh well, jag cravar sallad emellanåt också.

Nu flyger vi. Planet är mer än halvtomt. De måste gå så mycket back på flygningar som dessa alltså. Undra om det händer att ett flyg flyger med endast en passagerare ibland? Gör dem sånt? Skulle kännas sjukt freaky. Eller lyxigt? Oh hello, this is my private jet plan! Gillar tanken.

Bussbuss! Som vi säger i Finland, Pusspuss alltså!

FÖLJ:

5 svar

 1. ÄNTLIGEN! välkommen till Sverige. Håller med om det där med stt ha olika hem, Jag åker hem till min kompis lgh i Egypten (hon bor dock inte kvar där längre :/), hem till Seattle, hem till Rhodos, hem till mamma och pappa, hem till min lägenhet… Oj va många det var när man skrev ner de.

  Du är efterlängtad i Götet! <3

 2. Lyssnade väldigt mycket på låtarna från Kristina från Duvemåla, särskilt en av dem: “Hemma, var ligger det någonstans, vem kan ge svar…”

  Bra fråga, och det finns väl inget svar. Jag säger alltid att jag ska åka “hem” till Sturkö, där jag har spenderat alla mina somrar sedan jag var barn. Säger också hem till Stockholm. Berlin kändes också som hemma, och… ja. Helt klart är väl att man kan ha fler än ett hem! :)

  1. Jag skulle så gärna vilja se den musikalen, så vacker musik!
   Och ja, vi är några själar där ute som lyckats samla på oss ett gäng olika hem – det är väl inte helt dumt det i och för sig, en gåva snarare :)

 3. Jo, det händer att flyg avgår med bara en eller få passagerare ombord. Jag fick tag i en c-kassett från 1960-talet där en släkting i USA berättade att när han och hans fru skulle åka från Finland till Florida där de bodde så blev det fel med flygplansbyte i Chicago, tror jag det var. Flygbolaget hade gjort någon miss men det rättade de till genom att de fick flyga en annat flyg lite senare. Det konstiga var att i det flyget fanns bara vår släkting och hans fru som passagerare. Han kände sig som en storgubbe, sa han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.