Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tidig morgon, första dagen på jobbet och lite om Skottland.

Godmorgon sockerpumpor! För er som befinner er i Sverige vill jag bara påminna om tidsskillnaden på en timma till Finland – jag är alltså upp tidigt men inte SÅ tidigt. Här är klockan sju nu och jag har precis klivit på bussen. Åker nämligen till Helsingfors idag över dan bara, för idag har jag min första dag på jobbet! Eller ja, internship, men betalda internship som inte är obligatoriska för sin utbildning är ju lite som ett jobb, så vi kan kalla det så.

Det tar två timmar till Helsingfors från Åbo. Det är okej att åka buss i två timmar tycker jag. Antingen sover jag, eller så kan jag plugga. Dock är det nog ingen distans man pendlar 5 dagar i veckan.

Angående något mer intressant för världen: folkomröstningen i Skottland! Länken går till en artikel i Svenska Dagbladet för er som vill läsa mer om ja- och nej-argumenten för om Skottland borde vara självständigt. Jag tycker det här kom så passande för vi håller på att läsa om den brittiska politiken i min engelskakurs just nu. Därför är jag extra intresserad av ämnet! Min tyska vän jag hängde med i Indien har dessutom precis flyttat till Skottland och nämner här att hon tror röstningen i morgon kommer bli ett JA för att Skottland ska vara självständigt. Vi pratade lite om det igår och en åsikt var att om det här går igenom kommer fler parter, till exempel Katalonien i Spanien, att vilja bli självständiga och hela Europa kommer tillslut att splittras (för att dra det till en extrem spets).

Personligen har jag svårt att välja sida, är inte tillräckligt insatt.
IMG_0780.JPG
Och nu ska jag läsa mer om hur parlamentet och ministrarna i Storbritannien fungerar, i den här boken Contemporary Britain.

Kommer förmodligen sluta med att jag somnar, det är något med bussar/tåg/flyg som fungerar som ett sömnpiller för mig…

FÖLJ:

3 svar

  1. Jag bor i Edinburgh och jag tror med att det kommer bli ett ja till självständighet. Nu, dagarna innan valet ser man YES-plakat överallt och folk som är ute och kampanjar. Visserligen är nej-rösterna säkert mer tysta men känns ändå som att många är missnöjda med regeringen och vill ha förändring. Det blir spännande att se valresultatet på torsdag! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.