Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Litteraturvetenskap och engelska.

Det är pluggdagar med mycket läsning just nu. I litteraturvetenskapen går vi igenom lyrik och har en generell introduktion till hela ämnet. Vad är litterär kompetens? Till exempel. Och idag ska jag läsa en dikt och förklara om den är ironisk eller inte. Som ny på ämnet är det klurigt och faktiskt SVÅRT att läsa böcker som förklarar ämnet. Det är liksom lite fluffigt och samtidigt så komplext. Men dock intressant. Jag lär mig att se med helt nya ögon på olika sorters texter. IMG_0773.JPGIMG_0774.JPGIMG_0776.JPGIMG_0775.JPG
I engelskan har jag två kurser parallellt. De brittiska/amerikanska kulturerna samt grammatik. I veckan ska vi läsa om Storbritanniens politik och analysera en nyhetsartikel vi finner intressant från två olika perspektiv. I grammatiken går vi igenom substantiv i veckan.

Just nu(!) känns det inte som några problem att plugga på distans eller 150%. Men vi får se hur det känns när jag börjar jobba också. Jag tror dock stenhårt på att det är möjligt om man bara planerar litegrann!

Någon som pluggat/jobbar 150-200%? Hur upplevde du det? Vore intressant att höra.

FÖLJ:

9 svar

  1. Hej! Jag jobbade 100% och pluggade 100% förra hösten. Funkade för mig, men det gäller att planera. Jag är av den meningen att desstu mer jag har på agendan desstu bättre planerar jag min tid. Hann även med sambo och allt vad det innebär att ta hand om ett hem (utan att det ska förfalla). Jag är en person som lätt kan få ångest om jag har mkt som hänger över mig, men jag tycker attjag klarade det helt okej. Jg visste även att det var tidsbegränsat till en termin, vilket gjorde det hanterbart. Nu pluggar jag 150% och hoppar in och jobbar lite då och då. Trivs med att ha mkt att göra! Hoppas det går bra för dig! Kram

  2. Jag pluggade 200% en liten period (skulle göra det i två månader) och det funkar med planering etc men jag avslutade det av andra anledningar. Man måste vara motiverad helt enkelt och tycka om det. Det gick bra för mig men jag insåg att jag inte behövde göra det (kunde göra det senare) och ville ha mer kul på fritiden:)

    Kramis!

  3. Jag har pluggat 100 % samtidigt som jag jobbade över 50 % och jag tror att det beror på. För mig gick det sådär för jag blev alldeles för stressad i plugget vilket gjorde att jag hamnade efter och när man väl hamnar efter blir det inte lättare ;) Men jag tror absolut att det fungerar bara man klarar av stressen och kan planera in när ska jag plugga och så vidare. Lycka till :)

  4. Ja jag har jobbar 100% och periodvis pluggat både 25% och 50%, Det funkade men det gällde att vara foluserad och ta de tillfällensom ges, Kommer ihåg hur du blev dålig av smärtstillande medicin efter “knäoperationen”. Det var skönt att finnas nära dig samtidigt som jag kunde “plugga” (såklart jag hade suttit där ändå utan plugg). Just då kändes det på något sätt väldigt speciellt och det gick ju över, illamåendet och jag klarade tentan :). Plugga och jobba mer än vad som kanske räknas som “normal” kan vara tufft men utifrån hur livet är just då kan det funka, det är bara att testa. Kram och lycka till :) <3

        1. Jag läste 50% en annan kurs och jobbade 50% så hoppade av efter någon månad. Det är mycket att läsa så krävs en hel del tid för kursen, men i övrigt verkade den bra :) jag skulle rekommendera att delta på alla video/muntliga samtal – det var inte många där så man fick mycket utrymme att kunna ta hjälp av läraren! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.