Jennifer sandström

This is how we party, in Helsinki.

“Vi kan väl ses och ta en öl?”

Javisst. Eller typ sju. Vi vet alla hur det slutar när man möts upp på en bar, bara måste gå och visa nästa bar för Jenni som aldrig varit ute i Helsinki tidigare. Och sedan går vidare för att kompisens kompisar är på ett annat ställe. Plötsligt var en öl tre och då kan man ju lika gärna hänga på det trevliga sällskapet av killar till en annan bar där de förhoppningsvis kan hitta något ragg.

Kul var det. Och dyrt, såklart. En i gänget kunde rätt bra svenska och det var rätt kul. Samma man berättade även om sin första tinder-date; tjejens första mening var “oj det här kommer inte bli en lång dejt”. Nätdejting alltså – skulle nog ge mig in i den sporten om det inte vore så att jag hade någon som gör mig alldeles pirrig i magen.

ANYWHO vi började på Corona Bar. T's favorit pga enkel och lite sunkig. Älskar att han gillar sånna platser. Inga krusiduller och inget fancy – även om det också är nice ibland. Corona bar Helsinki
Sedan besökte vi Aussie Bar. Coolt ställe i Helsinki, där alla bartenders är aussies eller kiwis. Blir knäsvag av minnena från Nya Zeeland och allt som påminner om dem! Drack Pure Blonde och den var möms.
Pure Blonde Aussie BarAussie Bar Helsinki
Slutligen hamnade vi på random karaoke-bar som var helt galen. Gamla blandat med unga. Några som ääälskade mikrofonen och att få göra sina vackra och mindre vackra sångröster hörda. Förundrades över märkliga par, märkliga låtar, märkliga karaktärer osv. Och skrattade åt i princip allt. Jag blir väldigt glad och väldigt snäll av alkohol – intet mig emot.
IMG_0275.JPGErottaja Bar HelsinkiHade Håkan funnits hade nog till och med jag grabbat micken! Men det gjorde han ju inte såklart. Det var varannan låt jag kunde sjunga med i och varannan låt finsk. Intressant. För mig känns karaoke så sjukt typiskt finskt – är det bara jag? Men det finns kanske människor världen över som gillar det? Jag är bara inte typen som går till en karaokebar och tycker det är kul…. Men igår var det kul! Och inte en typisk utekväll, det var inte liksom the place de vanligen går till.

Puss!
IMG_0278.JPG
Och detta var anledningen till att vi hamnade på en bar öht. Vår finska kollega från München var hemma på besök! Kul kul kul!
IMG_0279.JPG

Tror vi ramlade hem efter tre någon gång. Efter att ha tagit taxi. Åh vad vi saknar Tysklands vänliga priser.

FÖLJ:

2 svar

  1. Karaoken kommer ursprungligen från japan. Så tror att de är lika ivriga där att sjunga karaoke som vi här i Finland :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.